Har tegnet nytt fiskemottakl og spektakulært hotell

Artikkelen er over 11 år gammel

I går formiddag ble alle forslagene i den mye omtalte arkitektkonkurransen om Holmen presentert.

DEL

Men det skjedde ikke i åpne møter.

Fikk se forslagene

I går formiddag ble de ulike forslagene vist fram for arkitektfirmaene som har deltatt i konkurransen. Det skjedde i Oslo. Det var også første gang de ulike deltakerne fikk se hverandres forslag. Under denne visningen begrunnet juryen hvorfor forslaget fra Oddvar Johansen i Kritt Arkitekter og landskapsarkitekt Johan Østengen i Østengen & Bergo landskapsarkitekter ble foretrukket.

Samarbeid

–Som kjent uttalte vi i forkant av konkurransen at denne ikke nødvendigvis skulle gi en vinner. Vi sa den gang at vi, basert på forslagene som kom inn, ville vurdere hvilke av bidragene som kunne gi grunnlag for videre samarbeid. Det sier adm.dir. Kjell Hugo Haugen i Buer Prosjekt AS, til AAB.

–Svært godt fornøyd

Nå viste det seg imidlertid at tegningene og modellen fra Johansen & Bergo stort sett tilfredsstilte de forutsetningene eierne av Holmen hadde ønsket å bake inn i prosjektet.

–Det er et veldig flott prosjekt som er utarbeidet av Johansen og Bergo. Vi er svært godt fornøyd med besvarelsen deres. Derfor har vi valgt å kåre nettopp dette forslaget som vinner av konkurransen, sier Kjell Hugo Haugen.

Hotell

Ved siden av presentasjonen for de konkurrerende arkitektfirmaene i går formiddag, fikk også kommunens administrasjon og sentrale politikere i kommunen anledning til å se de ulike forslagene i går kveld. Etter det vi erfarer ble det også vist fram en modell av hvordan arkitektene ser for seg Holmens fremtid. Modellen skal blant vise at det er tatt høyde for en ganske unik hotelløsning med relativt få rom, men med spektakulært utseende. Enkelte kaller dette et skikkelig signalbygg.

Nytt fiskemottak

Arkitekt Myrakers forslag til fiskemottak er dessuten fjernet. I stedet er det tegnet et nytt fiskemottak som integreres i totalløsningen for Holmen. Det er usikkert hvilke konsekvenser dette kan få realiseringen av den fiskemottaksløsningen formannskapet nylig vedtok. Det er også lagt inn ulike nivåer på det som i dag er industriareal samt parkering under bakken. Med modellen som grunnlag vil det nå bli jobbet med å utarbeide reguleringsplan for Holmen.

Artikkeltags