Helga Arntzen er nå på sitt første oppdrag i den forbindelse. Etter offisiell invitasjon fra den tyske stat, representerer hun den norske foreningen på minnemarkeringen av 63-årsdagen for frigjøringen av nazistenes konsentrasjonsleir Buchenwald i Tyskland.

En stor ære

-Det er en stor ære for meg å ha fått dette tilbudet, og jeg måtte ikke tenke meg lenge om før jeg takket ja til oppgaven, sier Helga Arntzen til Aust Agder Blad.

– Jeg vil gjøre mitt ytterste for å være en verdig representant i IKBD og ellers for Buchenwaldforeningen. Aktive Fredsreiser vil også kunne bidra økonomisk der det skulle trenges, skriver Helga i sitt svarbrev til styret, og har allerede en del visjoner klare.

– Jeg er veldig opptatt av at 2. generasjon tidsvitner overtar stafettpinnen og jeg vil stimulere til at minst én representant fra hver familie i Buchenwaldforeningen bør være med i det videre arbeidet. Jeg har registrert at mange unge mennesker ønsker å videreføre foreningen, og disse vil være en stor ressurs i arbeidet framover. Jeg håper også på sikt å kunne lage en egen Buchenwald-utstilling i Fredshuset i Risør.

Yngre familiemedlemmer

Helga har lansert tanken om at foreningens årlige møte i Oslo kan arrangeres sammen med utdelingen av Blanche Majors forsoningspris, slik at man kan ha en felles festsammenkomst. Samtidig antyder hun overfor styret at en yngre representant kanskje bør overta som leder i foreningen, mens hun selv blir representanten i IKBD.

På medlemsmøtet fikk hun også aksept for sitt forslag om at hvert medlem skal forsøke å finne minst ett yngre familiemedlem som ønsker å bli medlem av den norske Buchenwald-foreningen.

– Så her har engasjementet ditt allerede startet?

– Ja, det er sikkert. Og tenk at jeg som egentlig er tysk, har fått dette oppdraget. Det er jo helt utrolig og et sterkt bidrag til forsoningstanken, avslutter Helga, før hun gjør seg klar til et nytt spennende oppdrag, fra 9.-13. april.