Holmenprosjektet presenteres før jul

Artikkelen er over 11 år gammel

Parallellt med at Fiskerihavna AS jobber med å få klarsignal for nytt og større fiskemottaksanlegg, er det i Buer Prosjekt for tiden stort trykk på Holmen-prosjektet.

DEL

Går det som adm. dir. Haugen håper vil en reguleringsplan kunne presenteres før jul.

–Det er riktig at vi har et veldig trykk på hele prosessen der ute. Den 8. september går således startskuddet for en stor arkitektkonkurranse. Den konkurransen pågår i seks - syv uker og da forventer vi å ha fått inn de resultater som er nødvendige, sier adm. dir. Kjell Hugo Haugen i Buer Prosjekt.

Utarbeidet

Haugen opplyser at det allerede er utarbeidet et prosjekt som viser noe om hvordan man ønsker seg Holmen utbygget. – I og med at vi inviterer til konkurranse var dette nødvendig. Mye taler for at dette blir endret etter hvert som det presenteres for politikere og administrasjon, sier han.

Fem arkitektfirmaer er så langt invitert til å delta i konkurransen. Det kan bli aktuelt å be ytterligere ett eller to om å være med. Forøvrig opplyser Haugen at de geotekniske undersøkelsene av området nå er avsluttet og basert på disse har man kunnet slå fast at området under dagens bakkenivå kan benyttes til parkeirngsareal.

Pæler

Når det gjelder økning av arealet ved hjelp av utfylling i sjøen, sier Haugen at dersom arealet skal utvides skjer antakeligvis ikke dette gjennom påføring av masse. – Det synes å være mest realistisk å pæle og legge et dekke på disse, sier han. Adm. dir. Kjell Hugo Haugen sier også at det fortsatt er aktuelt med hotell påå Holmen. Vel og merke dersom man finner den rette driver og eier.

Artikkeltags