Ikke plass til hotell og fiskemottak

Dag Jørgen Hveem (t.h.) i samtale med varaordfører Jan Einar Henriksen

Dag Jørgen Hveem (t.h.) i samtale med varaordfører Jan Einar Henriksen Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

– Min personlige mening er at jeg ikke tror det vil være mulig å få plass til et hotell sammen med et utvidet fiskemottak.

DEL

Det sier Venstres representant i teknisk hovedutvalg, Dag Jørgen Hveem. Han er også klar på hva han mener om en eventuell flytting av fiskemottaket.

– Det er ikke aktuelt å gå for en annen lokalisering av fiskemottaket med mindre Yngvar Aanonsen (daglig leder av fiskemottaket red. anv.) ønsker det!

–Koalisjonen er ganske bombastisk i sin påstand når det hevdes at det ikke vil være mulig å få flertall i bystyret for eksproprioasjon av areal fra Solsiden 1?

– Vi er ikke så bombastiske som du vil ha det til. Vi skriver blant annet “Det kan ikke, såvidt vi forstår, påregnes støtte fra et bystyreflertall”. Det er feil å tolke den setningen som om at døra slår igjen for en utvidelse av fiskemottaket. Det ligger et forbehold i utrykket “såvidt vi forstår”, sier Hveem.

Dag Jørgen Hveem sier også at det er viktig ¨å få avklart hva det bør satses på når utviklingen etter hvert vil skyte fart på holmen.

– Koalisjonen er skeptisk til en løsning med hotell på Holmen dersom fiskemottaket skal utvides?

–Min personlige mening er at jeg ikke tror det vil være mulig å få plass til et hotell sammen med et utvidet fiskemottak. Det å gå for utvidelse av fiskemottaket er kanskje mest realistisk. Jeg er i realiteten ikke negativ til det, Men det er viktig å få en klarhet i hva det skal satses på, sier Hveem .

Han tilføyer at dette også blir viktig i forhold til det arkitektoniske uttrykket.

– Det blir feil dersom arkitektene som nå konkurrerer baserer sine forslag på at det skal integreres et hotell i Holenprosjektet, sier Hveem som understreker at det må satses på små skala-utbygging av Holmen og at det må legges vekt på å få et arkitektonisk utrykk som omfavner begge prosjektene.

Artikkeltags