Gå til sidens hovedinnhold

Juletid på "tunet"

Artikkelen er over 9 år gammel

I morgen ettermiddag blir det full fart på Søndeledtunet når det inviteres til førjulsåpning ved fjorden.

Du føler det, ikke sant, den spesielle kribling i kroppen når det stunder mot jul.

– Det pleier å være godt oppmøte når vi tenner juletreet og lager førjulsstemning her på tunet. Det håper vi skjer også i morgen, for da er ventetiden over. Vi gleder oss alle til å komme skikkelig i gang med adventstiden, sier Hege Christoffersen Sagvollen, en av flere som trekker i trådene i forbindelse med arrangementet. Hun sier videre at handelsstanden på Søndeled bugner av gode tilbud, både i morgen og frem til høytiden.

Selv om den store og flotteste rammen rundt en juleåpning, den hvite snøen, er fraværende, betyr ikke det at stemningen blir borte. Her gjelder det å være oppfinnsom. – I år har vi et eget juleverksted for barna på Fjordheim i forbindelse med åpningen i morgen, og der skjer det litt av hvert. Det er viktig at rastløse og forveningsfulle barn har noe å holde på med i en sådan stund.På tunet blir det ellers lotteri, Ten-in selger julegrøt og Søndeled Vel deler ut småkaker, gløgg og marshmallows på pinne, sier Hege videre.

Og som vanlig stiller musikkorpset opp og gir oss kjente juletoner, både i gangen rundt treet og litt før det. Varaordfører Knut Henning Thygesen holder en appell, og så kommer nissen med juleposer til de minste. Nissetoget går rundt tunet og alle gløtter opp mot Hasåsen der lysene tennes til slutt. Og du husker vel å ta på nisselue?