Kan skape et bedre Risør

De 60 elevene fra forskjellige linjer ved Risør videregående skole mottok blomst av utviklingsleder for BeyondRisør, Nina Gresvig. Dette under avslutningssermonien for skoleåret.

De 60 elevene fra forskjellige linjer ved Risør videregående skole mottok blomst av utviklingsleder for BeyondRisør, Nina Gresvig. Dette under avslutningssermonien for skoleåret. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg kommer til å savne elevene veldig, sier Liza Chong fra Index. Fire intense dager med workshop er ferdig, og nå er det opp til ungdommen å realisere sine ideer for et bedre Risør. Ordføreren utfordret også ungdommene til å tenke nytt.

DEL

Elevene ved Risør videregående skole fikk en noe annerledes avslutning på skoleåret sist onsdag. Dette markerte nemlig også slutten på en fire dager lang workshop hvor elever fra alle skolens linjer ble tvunget til å tenke på hvordan de kan forbedre Risør. Helene Pedersen (18) tok på seg oppgaven å fortelle litt om elevenes inntrykk av workshopen under seremonien.

– Det har først og fremst vært interessant og veldig annerledes, sa hun fra scenen. Pedersen mente at det også fikk elevene til å tenke nytt, samtidig som det hjalp dem å komme opp med ideer. Hun mente også at det å bli satt i gruppe med folk fra forskjellige linjer var positivt, siden man da ble kjent med elever man ellers aldri ville snakket med.

Ordfører Per Kristian Lunden ga også uttrykk for at han er meget positiv til workshopen som Index i samarbeid med BeyondRisør dro i gang. Han ville også gi ungdommen en utfordring.

–Jeg vil gjerne komme med en utfordring til dere. Kanskje noe dere kan tenke på i løpet av sommerferien. Jeg vil gjerne at dere skal bli igangsettere. Noen kaller det gründere. Og jeg vil gjerne at dere skal bli ildsjeler. Jeg vil gjerne at dere skal brenne for noe. Dere kan i disse dagene oppleve designarrangementet BeyondRisør. Det er et arrangement fullt av igangsettere og ildsjeler. Folk som har hatt en vill og storslagen idé og gjort noe med det. Noen som har satt sammen, tenkt og lagt fram ideer og tanker som ingen har tenkt før. Noen som har hatt kraft og overskudd til å gjennomføre. Selv om mange har sagt ”Dette kommer aldri til å gå bra” eller ”dette klarer du aldri”. Men de klarte det. Vi mennesker har enorme muligheter bare vi vil nok og tør å tenke nytt, sa Lunden.

Artikkeltags