Katastrofealarm i Risør

Her startet dramaet ved Risør Hotel.Vi kan skimte en av gjestene inne i det røykfylte rommet. FOTO: Svein Walstad

Her startet dramaet ved Risør Hotel.Vi kan skimte en av gjestene inne i det røykfylte rommet. FOTO: Svein Walstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Litt over klokka 0900 onsdag morgen gikk katastrofealarmen i Risør. En storbrann var i emning ved Risør hotell der det brant i toppetasjen. Heldigvis var det denne gangen bare en øvelse, der rundt 200 personer fra mange hold var involvert.

DEL

Årets katastrofeøvelse startet realistisk med svær røykutvikling i toppetasjen på det hvite byget ved hotellet. Her kunne vi også skimte en person, midt i dramaet. Etter hvert kom både ambulanse, politi og andre nødetater til stedet. De fikk ikke minst en stor oppågave med å håndtere et stort antall nysgjerrige beboere som naturlig nok fulgte med. Også pågåend pressefolk, spilt av elever ved Gimlekollen, var en stor oppgave å holde under kontroll.

Et kjempeapparat var altså satt i sving, og i tredje etasje på politistasjonen var ledelsen for øvelsen samlet for å følge det hele fra minutt til minutt.

- Denne øvelsen har vi planlagt i åtte-ni måneder, så vi har brukt mye ressurser på det. Her er både Sivilforsvaret, lokalt helsevesen, ambulanse fra Sørlandet sykehus, tre politipatruljer, Østre Agder Brannvesen, redningsskøyta Inge Stensland og andre med, sier Geir Ellingsen fra øvelsesledelsen.

Klokka 10.30 ble det invitert til pressekonferanse i kommunehuset der ordfører, politi og brannvesen stilte opp for å orienter pressen om utviklingen.

- Selve redningsøvelsen er nok ferdig midt på dagen, men så skal det gjøres masse etterarbeid, og alt sammen skal selvsagt evalueres grundig etter hvert, sier Ellingsen videre.

Artikkeltags