Kjøkken-spesialisten optimist

Anders Christensen i full sving inne i bedriften på Sundebru. Stas Kjøkken og Interiør har holdt koken i åtte år og ser lyst på fremtiden.

Anders Christensen i full sving inne i bedriften på Sundebru. Stas Kjøkken og Interiør har holdt koken i åtte år og ser lyst på fremtiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Stas Kjøkken og Interiør på Sundebru går inn i det nye året full av optimisme. De har holdt koken i åtte år og har nok å gjøre i tiden fremover.

DEL

Nå har de også fått et nytt sprøyteverksted som er flittig i bruk og som gjør at de kan levere sine produkter fiks ferdig fra fabrikken.

Tatt seg opp

– Vi har klart å holde liv i bedriften hele tiden, uten stopp, og selv om det var en stille periode før sommerferien i fjor, så har det tatt seg godt opp med jobber slik at vi har nok å henge fingrene i fremover en tid. Så håper vi selvsagt at det dukker opp nye jobber etter hvert, sier Anders Christensen, som driver bedriften sammen med Svein-Birger Mortensen. I tillegg har de en ansatt gjennom NAV som gjør en god jobb og som de håper kan få fortsette i bedriften fremover. Både Anders og Svein-Birger har en filosofi om at de skal være forsiktige og ikke “ta av” selv om det er gode tider. De har funnet sin nisje og er fornøyd med situasjonen slik den er i dag.

Hele østregionen

– Vi har kunder i hele østregionen, og vi har nok en styrke i at vi er fleksible når det gjelder det arbeidet vi kan ta på oss. Vi lager alt på mål, og vi kommer hjem til folk og monterer både kjøkken, bad og forskjellige skap. Det hjelper også veldig på at vi har fått dette sprøyteverkstedet, som vi åpnet sist år. Her fikk vi veldig god hjelp og støtte fra næringskonsulenten i kommunen, sier Anders videre. Det er ikke bare i bolighus de to monterer sine innredninger. De har også mange oppdrag til hytteeiere rundt forbi.

Himmelsenger

– Her leverer vi både himmelsenger, garderobeskap og kjøkken, men hoveddelen av det vi leverer går til vanlige boliger. Og vi leverer ikke bare nye innredinger, det blir i tillegg noe restaurering av gamle innredninger. Og selv om vi har fått eget sprøyteverskted, så har vi et godt og nært samarbeid med en malerbedrift i Tvedestrand som trår til når vi ikke har tid eller anledning selv, sier Anders, som er alene på bedriften når vi dukker opp. Svein-Birger har et oppdrag på Søndeled, i et gammelt og restaurert hus som de bl.a. har levert kjøkkeninnredning til.

God kjemi

– Det fine med å være en liten bedrift, med to som deler på alt, er at vi ikke har noen som “sjefer” over oss. Det betinger selvsagt at det er god kjemi, og det har vi alltid hatt. Så vi trives som sagt veldig godt med det vi holder på med. Og det er ikke minst en viktig faktor for å få det hele til å gå rundt, sier Anders. Han viser oss rundt i bedriften og det nye tilbygget med sprøyteverksted i andre etasje. I etasjen under er det plass til både materialer og annet som brukes i den daglige produksjonen. – Utsiktene fremover er gode, i hvertfall har vi nok med arbeid ut februar. Men vi tror det dukker opp nye oppdrag etter hvert som gjør at vi kan holde det gåend også i 2011. Det ser ut til at de fleste har fått det bedre etter finanskrisen, og dermed drypper det mer på oss også, sier Anders.

Artikkeltags