Kunne lett ha ført til tap av menneskeliv

Slik så det ut der det ble påsatt en brann i Risør sentrum i mai i år.

Slik så det ut der det ble påsatt en brann i Risør sentrum i mai i år. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Den påsatte brannen i Strandgata i Risør i sluitten av mai i år, kunne lett ha forårsaket tap av menneskeliv. Det er konklusjonen fra de rettsoppnevnte brannsakkyndige i saken. De konkluderer også med at brannen lett kunne ha forårsaket utstrakt ødeleggelse av den tette, verneverdige trehusbebyggelsen i Risør sentrum, om den hadde fått utvikle seg fritt.

En risørkvinne i midten av tyveårene er siktet for flere brannpåsettelser i Risør sentrum den aktuelle kvelden og natten. Hun har selv erkjent straffeskyld for å ha påsatt flere branner i søppeldunker i Risør, og også at hun forsto at dette kunne forårsake brann med fare for liv og helse.

Også den rettspsykiatriske erklæringen er ferdig, og den konkluderer med at siktede var tilregnelig på gjerningstidspunktet.

Kvinnen har sittet i varetekt siden hun ble pågrepet 28. mai, og Aust-Agder tingrett forlenget onsdag denne uken varetektsfengslingen i ytterligere fire uker.

Påtalemyndighetene ønsket i utgangspunktet å fortsette fengslingen i åtte uker, men retten valgte å følge den normale fengslingsforlengelsen på fire uker, da det verken er tatt ut tiltalebeslutning eller berammet hovedforhandling i saken.

Artikkeltags