Lanserer maritim spørrebok

En ny maritim spørrebok lanseres i festivalkontorets regi. Fra venstre: Salgsanvsralig for trebåtfestivalen, Halvard Ellefsen, quizmaster Hans Petter Bjerva og  festivalleder  Odd Sverre Aasbø (Foto: Asbjørn Aanonsen)

En ny maritim spørrebok lanseres i festivalkontorets regi. Fra venstre: Salgsanvsralig for trebåtfestivalen, Halvard Ellefsen, quizmaster Hans Petter Bjerva og festivalleder Odd Sverre Aasbø (Foto: Asbjørn Aanonsen)

Artikkelen er over 5 år gammel

En ny maritim quizbok ser dagens lys frem i tiden frem mot årets trebåtfestival.

DEL

I en pressemelding fra festivalkontoret blir det opplyst at man der har brukt de siste måneder fra idé til snart ferdig produkt, og dette er første gang det gis ut en egen maritim spørrebok i Risør.

Festivalleder Odd Sverre Aasbø opplyser i pressemeldiongen at den maritime spørreboka kommer ut til salgs i løpet av den neste måneden. Alle spørsmålene i boka dreier seg om skip, havner, havet eller livet langs kysten.

Bakgrunnen for at festivalen nå gir ut en spørrebok er simpelthen at vi stadig trenger å tenke på nye alternative inntektskilder, skriver Odd Sverre Aasbø. Dermed kom idéen om å gi ut en maritim spørrebok, og den skal presenteres og selges i tiden frem mot årets festival. Det vil være mulig å kjøpe den på enkelte utsalgssteder i distriktet, men også på festivalkontoret.

For de aller fleste betyr båtliv kun ferie, slappe solrike dager og trivsel. Muligheten til å gjøre som man selv vil. Men fra tid til annen er det muligens greit å trimme de små grå? Med den lille uformelle spørreboka som festivalen nå skal utgi har man muligheten til å bli litt bedre kjent med alt fra maritime begreper, sjørøvere og vikingtiden, til fyrlykter og stolte skuter. Trolig grei basiskunnskap for enhver skipper eller matros.

Vanskelighetsgraden i spørreboken vil variere fra de helt enkle spørsmålene, til de mer tøffe nøttene. Med andre ord litt for enhver smak. Dette er boka for alle som har interesse for båter, skip eller kystkultur, sier mannskapet bak boka, Odd Sverre Aasbø og salgsansvarlig Halvard Ellefsen. Med seg har de også fått med seg Risørs store quizmester Hans Petter Bjerva.

Artikkeltags