Leif Heimstad er død

Leif Møller Heimstad

Leif Møller Heimstad

Artikkelen er over 7 år gammel

Leif Møller Heimstad – bestyrer i Konvoibyen siden starten i 1968 – døde natt til i dag. Leif gjorde, sammen med sin kone Else, en fremragende innsats for krigsseilere og motstandsfolk som deltok i andre verdenskrig.

DEL

På tross av at han selv opplevde krigens store påkjenninger både fysisk og psykisk, drev Heimstad en utrettelig kamp for å redde mange forkomne krigsdeltakere fra et liv under uverdige forhold. Folk som kjempet for Norges frihet gjennom alle krigsårene med livet som innsats, og som ingen brydde seg om da de vendte hjem etter krigen.

Da Konvoibyen sto ferdig i 1968 var det helt naturlig at Leif ble anleggets bestyrer. Sammen med sin kone Else ga han mange krigsseilere trygghet og et godt hjem i fredelige omgivelser.

For sin innsats har Leif Møller Heimstad mottatt Kongens Fortjenestemedalje i gull. Det skjedde i 1973. Og i 2007 ble han og Else utnevnt til riddere av 1. klasse i Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, som er en av Norges mest høythengende utmerkelser.

Heimstad var en av kildene til Per Hanssons dokumentarbok "Hver tiende mann måtte dø", om krigsseilerne fra annen verdenskrig.

Leif Møller Heimstad ble 90 år gammel.

Artikkeltags