Like mange hummer som i fjor

Feil åte de første dagene med prøvefiske, gjør at Tore Barstad justerer resultatene.

Feil åte de første dagene med prøvefiske, gjør at Tore Barstad justerer resultatene. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Tore Barstad ved Risør Akvarium mener årets prøvefiske ikke viser noen nedgang i antall hummer i reservatet i Risør. Barstad sa til Aust Agder Blad tidligere i uken at de skulle sette teiner for å sjekke om de rett og slett bommet med åte de første tre dagene av årets prøvefiske.

- Det viste seg at der vi fikk tre hummer på første trekket, fikk vi 16 nå. Siden vi trakk henholdsvis 3, 6 og 9 hummer før vi skjønte at vi brukte surt åte, er nok de reelle tallene for antall hummer et sted mellom 180 og 200 for prøvefiske totalt. Dette er er langt høyere enn de 149 som vi fikk de første ti dagene, og betyr at vi er på nivå med de siste årene, sier Barstad til Aust Agder Blad.

Han varlser samtidig at man mest sannsynlig vil ha et nytt prøvefiske allerede til våren, men uten at dette har noe med den ordinære registreringen å gjøre.

- Vi synes det er spennende dersom det blir fylt ut en ny gjestemolo, og ønsker å lage et prosjekt rundt det hvor vi prøvefisker både før og etter denne blir bygd. Dette for å se hvilken påvirkning den vil ha for området. Men, da blir det i såfall kun i området moloen skal bygges vi kommer til å sette teiner, sier Tore Barstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken