Lokal arkitektduo invitert til Holmenkonkurransen

Artikkelen er over 11 år gammel

Arkitekt Oddvar Johansen fra Kritt Arkitekter AS og landskapsarkitekt Johan Østengen fra firmaet Østengen & Bergo er plukket ut til å delta i arkitektkonkurransen for Holmen.De to, som har samarbeidet om en rekke prosjekter tidligere og blant annet sikret seg solid førsteplass i et omfattende boligprosjekt i Kristiansand, skal konkurrere med noen av landets fremste arkitekter.

DEL

Buer Prosjekt AS, er et datterselskap i Backe Gruppen og selskapets adm. dir. Kjell Hugo Haugen, sier til AAB at man har valgt arkitekter fra øverste hylle. Med på lista over arkitekter er folk som har vunnet førstepriser i konkurranser om en rekke spektakulære prosjekter. Han har også mottatt henvendelser fra flere arkitekter som gjerne ville ha deltatt i konkurransen om hvordan fremtidens Holmen, et av Sørlandskystens mest spektakulære områder, skal se ut.

– Som jeg har nevnt tidligere er dette en litt spesiell måte å gjøre det på i og med at det ikke foreligger en reguleringsplan for området. Men dette forhindrer ikke at arkitektene har fått tildelt et tenkt program for hvordan vi ser for oss utbyggingen kan finne sted, sier Haugen.

Kun til deltakerne

Haugen tilføyer at disse planene kun er gitt til arkitektene og landskapsarkitektene som skal delta i konkurransen.

–Dette er foreløpige tanker vi har gjort oss om hvordan området kan utvikles. men vi ønsker å gi arkitektene stor grad av frihet til utformingen av prosjektet. Det kan veldig gjerne tenkes at arkitektene og landskapsarkitektene kommer opp med andre løsninger som vil være bedre tilpasset prosjektet, sier han.

Haugen opplyser også at forslagene fra de seks arkitektgruppene skal vurderes 5. november.

–Målet er at vi skal ha ferdig et forslag til reguleringsplan før jul, sier han og tilføyer:

– Jeg håper jo at besvarelsen vi velger å gå for, det være seg fra en eller flere av arkitektgruppene, vil være i nærheten av det vi ønsker å bygge.

Arkitektene

Det er i alt seks ulike arkitekter og landskapsarkitekter som er invitert til konkurransen. Foruten arkitekt Oddvar Johansen fra Kritt Arkitekter i Oslo og landskapsarkitekt Johan Østengen fra Østengen & Bergo samme sted er disse invitert:

Arkitekt Gunn Hagen og landskapsarkitekt Gullik Gulliksen, Oslo

Skåra Arkitekter og Gjellnes Consult, Lysaker

Arkitektene Faarklou/Lindeberg Lillesand/Oslo og landskapsarkitektfirmaet Grønn Strek, Kristiansand

Arkitekt Stein Halvorsen og landskapsarkitekt Grindaker, Oslo

Arkitekt Gudmundur Jonsson, Oslo/Reykjavik og landskapsarkitekt Tormod Sikkeland, Oslo.

-Vi har muligens en fordel

Arkitekt Oddvar Johansen og landskapsarkitekt Johan Østengen sier det er en spennende konkurranse de er invitert til å delta på. Ikke minst fordi de begge har et eget forhold til Risør. Oddvar Johansen fordi han vokste oppå på Kamperhaug og Johan Østengen fordi han flyttet til Krana for en del år siden. På spørsmål om hvordan de angriper en slik konkurranse, sier Oddvar Johansen:

– Det blir å besøke området og se om skissene vi lager passer inn og samtidig tenke høyt og kaste inn forslag til løsninger. Johan Østengen tilføyer:

–Vi har muligens en fordel av at vi kjenner Holmen. P å den annen side kan det jo tenkes at de arkitektene som ikke har kjennskap til byen og Holmen vil se på det hele med et helt annet blikk. Som nevnt er det ikke første gang de to samarbeider. I disse dager er Oddvar Johansen og Johan Østengen i ferd med å avslutte arbeidet med et større fritidsområde ved Sarpsborg der Hafslund Eiendom skal bygge femti hytter.

Artikkeltags