Lokale arkitekter vant Holmen-konkurransen

Artikkelen er over 11 år gammel

Arkitekt Oddvar Johansen og landskapsarkitekt Johan Østengen er valgt som vinnere av den store arkitektkonkurransen om utformingen av Holmen.

DEL

Risør-mannen Oddvar Johansen er medeier i arkitektfirmaet Kritt i Oslo, mens landskapsarkitekt Johan Østengen er medeier i firmaet Østengen & Bergo. Han har også sine røtter i Risør og bor på Krana.

Svært glad

– Jeg er svært glad for at det var lokale arkitekter som vant konkurransen. Det var mange gode bidrag, men vi valgte til sist å gå for forslaget fra Johansen & Østengen.

Det sier Arne Lindstøl i en kommentar til valget av vinnerne.

Neste uke

Lindstøl sier også at begrunnelsen fra juryen først vil bli presentert i neste uke. Da vil også vinnerutkastet bli vist fram.

Arkitektkonkurransen om Holmen er blitt gjennomført ved at alt seks ulike arkitektfirmaer ble invitert til å delta på konkurransen. Ifølge invitasjonen var det usikkert om man ville plukke ut en vinner, eller innlede et samarbeid med flere av firmaene. Alt var avhengige av forslagene.

På Buene

Disse ble for øvrig vist fram på Buene for snart 14 dager siden. Da fikk de ulike arkitektene anledning til å presentere sine prosjekter ett for ett i løpet av en begrenset tidsramme. Det fortelles om mange arkitekter som satt og ventet på å få slippe til for juryen denne dagen. De seks firmaene som deltok var:

Arkitektene

Lund Hagem Arkitekter AS (Oslo) og Gullik Gulliksen AS landskapsarkitekter mnla (Sandefjord/Oslo)

Kritt Arkitekter AS (Oslo) og Østengen & Bergo AS landskapsarkitekter (Oslo/Risør)

Skaara Arkitekter AS (Oslo) og Hjellnes Consult AS landskapsarkitekter (Oslo)

Stein Halvorsen AS arkitekter (Oslo) og Grindaker AS landskapsarkitekter (Oslo)

Haarklau og Lindeberg AS arkitekter (Oslo/Lillesand) og Grønn strek AS landskaps- arkitekter (Kristiansand)

Gudmundur Jonsson arkitektkontor (Oslo/Reykjavik) og Thormod Sikkeland (eget firma) landskapsarkitekt (Oslo).

Juryen

–Juryen kom fram til at man forslaget fra Johansen og Østengen hadde de kvalitetene som gjorde at vi kunne gå for et vinnerutkast, sier Lindstøl. Juryen har for øvrig bestått av arkitekt Iver Kristiansen, Tønsberg, landskapsarkitekt Aud Vefald, Skien, adm.dir. Kjell Hugo Haugen i Buer prosjekt, adm.dir. Bjørn Tore Høgenes i Backe prosjekt, Arne Lindstøl og Øyvind Sletten.

Artikkeltags