Gå til sidens hovedinnhold

Lokale kjøpere har sikret seg Jegertunet

Artikkelen er over 11 år gammel

Jegertunet eiendom er kjøpt for 5,1 millioner av lokale interessenter.

Jegertunet eiendom har fått nye eiere. Etter at hotellet begjærte oppbud i 2008, er det den største kreditoren i selskapet, SR Bank, som har sittet med eiendommen.

Nå har Harald Pedersen, Dagfinn Pedersen og Frank Jakobsen samt Dag Fasting kjøpt stedet for 5,1 millioner.

Ved konkursen var Jegertunet hotell eid av Jegertunet Eiendom som i sin tur ble eid av Nomeland Invest med 100 %.

Asylmottak

I fjor var det fornyet interesse for eiendommen da Hero Norge AS ønsket å benytte eiendommen til asylmottak. Den satsingen ble imidlertid møtt med motbør fra flere hold og planene ble det skatten effektiv stopper for da det ble klart at en slik bruk var i klar konflikt med reguleringsplanen for området.

Store planer

I 2007, året før konkursen kunne en av eierrepresentantene, Tarald Nomeland, blant annet opplyse at man hadde store planer for stedet og at man var i tett dialog med kommunen om store utvidelser av bygningsmassen. Da Jegertunet Eiendom sikret seg stedet i 2006, hadde den forrige eieren gått ut og krevd drøyt 9 millioner for eiendommen.

Skytesenter

Før dette har det vært flere eiere av hotellet. Blant annet var en av dagens kjøpere, Harald Pedersen, sterkt inne i bildet i den opprinnelige satsingen i og med at han var med på etableringen av Norsk Skytesenter i samme område.

Kongelige

Jegertunet hotell ble bygget midt på 1980-tallet og anlegget, sammen med skytesenteret, var sterkt i fokus. Både fordi Harald Pedersen lykkes i å sikre seg kongelige gjester på skytesenteret og fordi TV3 blant annet hadde en programserie med skytekonkurranser mellom ulike kjendiser.

Dagfinn Pedersen opplyser at det verken blir asylmottak eller et behandlingssted for rusavhengige på eiendommen.

-Vi har for øyeblikket ingen konkrete planer for stedet. En ren satsing på hotelldrift frister heller ikke, med tanke på hvordan det har gått med flere av dem som har satset på dette tidligere. Selv har jeg hatt visse tanker om hvordan Bluegrassfestivalen eventuelt kan nyttiggjøre seg området, men det gjenstår å se hva vi starter med. Vi er jo flere eiere, sier Dagfinn Pedersen.