Lover "små skala"-utbygging

Kjell Hugo Haugen i Buer Prosjekt  står ansvarlig for utbyggingen og han lovet små skala og vilje til å  lytte til politikernes ønsker.

Kjell Hugo Haugen i Buer Prosjekt står ansvarlig for utbyggingen og han lovet små skala og vilje til å lytte til politikernes ønsker. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Adm.dir. Kjell Hugo Haugen i Buer Prosjekt kunne love en ting da møtet om Holmen ble avsluttet onsdag kveld:

–Det blir små-skala utbygging på Holmen, sa han.

Haugens uttalelse er en bekreftelse på at han vil ta hensyn til den generelle holdningen både hos folk flest, innenfor arkitektmiljøet og organisasjoner som eksempelvis Allgrønn.

– Det er fantastisk å komme hit med åpne ører bare for å lytte på det folk på byen sier, og hva dere som politikere gir uttrykk for, sa han.

Haugen hevdet også at de signalene han har mottatt er i overensstemmelse med de tanker utbyggerne selv har.

– Boliger og fritidsboliger er folk villige til å betale for, sa han. Men Haugen var samtidig skeptisk til å tro at Holmen kunne satse kommersielt i forhold til å bygge opp større arenaer for kultur. Derimot var han fascinert av tanken på et hotellkonsept som skiller seg fra andre, ved for eksempel at gjester må ut i vær og vind for å gå fra rommene til hotellets andre fasiliteter.

–Problemet vårt er at vi må finne en driver, understreket han.

For øvrig kunne Haugen opplyse at man nå er i kontakt med flere arkitektmiljøer i Norge for å utvikle gode løsninger for Holmen-utbyggingen.

Artikkeltags