Mange vil ha Holmenleiligheter

Artikkelen er over 11 år gammel

Den første gravemaskinen kan være på plass på Holmen i løpet av et par år. Det var blant signalene som ble formidlet da publikum fikk se Holmenprosjektet i Risørhuset. Det er også kommet henvendelser om kjøp av leiligheter fra USA.

DEL

Torsdag kveld ble Holmenprosjektet presentert for publikum. Mellom 100 og 150 mennesker hadde funnet veien til Risørhuset for å få med seg arkitektenes presentasjon.

At arkitekt Oddvar Johansen og landskapsarkitekt Johan Østengen var på hjemmebane, hersket det ingen tvil om. De forklarte valg av løsninger med referanse til kjente steder og begreper i Risør, noe som selvsagt falt i svært god jord hos de fremmøtte.

Det var åpnet for spørsmål fra salen, men den muligheten var det få som benyttet seg av.

Til gjengjeld haglet spørsmålene rundt prosjektleder Kjell Hugo Haugen og arkitektene da det etter presentasjonen var anledning til å gjøre seg kjent med modellen.

–Er du fornøyd med responsen?

–Jeg er svært tilfreds med det jeg har fått høre fra publikum her i kveld, sier prosjektlederen.

–Du har kanskje også fått henvendelser fra folk som ønsker å sikre seg leilighet?

–Det har jeg faktisk fått. Basert på det generelle inntrykket jeg har fått i kveld, er det mange som er svært interessert i å sikre seg muligheten. Prosjektleder Kjell Hugo Haugen kan videre fortelle at han i etterkant av møtet også har fått navn på interessenter. i tillegg er det kommet et par henvendelser fra interesserte med hjemadresse i USA.

–Hvordan er fremdriftsprosessen?

–Vi er gått i gang med reguleringsarbeidet nå. Det vil i beste fall ta halvannet års tid før den er gjennomført. I realiteten innebærer det at dersom vi er heldige, kan den første gravemaskinen begynne arbeidet med utbyggingen av boenheter, hotell osv. i løpet av et par år, avslutter Haugen.

Artikkeltags