Markerte 90-års dag i forrykende snøvær

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Sigurd Marcussen fikk utdelt Det Norske Arbeiderpartis æresmedlemskap for 78 års medlemskap i partiet da Risør Arbeiderparti feiret sitt 90 års jubileum på Buene sist fredag.

DEL

Det ble en feiring i et forrykende vær, hvor de 2 stortingsrepresentantene våre ble forhindret fra å komme da toget de satt i satt fast i snøen i Vegårshei.

Men for de som klarte å komme seg frem ble det en verdig feiring. Flott kunstnerisk fremføring av nydelige melodier på fiolin av vårt unge talent, Emilie Norum Gudim. Videre så underholt vårt nesten "bysbarn" Knutta med kjente og kjære melodier.

Æresmedlem

Kveldens store høydepunkt var da 101 årige Sigurd Marcussen fikk utdelt Det Norske Arbeiderpartis æresmedlemskap for 78 års medlemskap i partiet.

Æresbevisningen var et flott kunstglassfat med Det Norske Arbeiderparti inngravert, og et stort diplom undertegnet av Marin Kolberg og Jens Stoltenberg.

Sigurd Marcussen var rørt og takket for den hyggelige oppmerksomheten, og fortalte på en utrolig levende og engasjerende måte fra Arbeiderpartiets historie i Risør, og spesielt om Arbeiderlaget på fabrikken på Krana, og sine måneder på Stortinget som vararepresentant.

Det er utrolig interessant å høre på noen som kan fortelle så detaljert om hendelser, personer og årstall.

Videre ble det utdelt 20, 30 og 40 års nåler.

En verdig feiring for et parti som har vært med å forme Risør i snart 100 år.

Artikkeltags