Med lommelykt blant fisk og krabber

Utstyrt med lommelykter skal små og store få oppleve Risør Akvarium på en litt spesiell måte når akvariet har sin siste åpningsdag for sesongen førstkommende søndag. Fra venstre: Gerd Langmyr, Kåre Rugtveit, Harald Lindstøl og Arild Eeg.

Utstyrt med lommelykter skal små og store få oppleve Risør Akvarium på en litt spesiell måte når akvariet har sin siste åpningsdag for sesongen førstkommende søndag. Fra venstre: Gerd Langmyr, Kåre Rugtveit, Harald Lindstøl og Arild Eeg. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Risør Akvarium velger å gjøre avslutning på årets sesong litt ekstra spennende.

DEL

Det skjer med lommelyktsafari, dykker i det største bassenget og høytlesing fra spenningsbøker med maritimt innhold.

Førstkommende søndag blir den siste åpningsdagen i 2012, og det skal markeres litt ekstra.

– Alle barn liker å bruke lykt i vintermørket, og de kommer til å fryde seg over å oppleve akvariet med lommelykt, sier Gerd Langmyr, som er styremedlem i Risør Akvarium.

Nysgjerrig fisk

For mange fisk er nysgjerrige når de lyses på, og det er spennende for barna og “lete” etter fisk i akvariet når det andre lyset er slått av.

– Dessuten er det jo en del av de som er nattdyr, og er mer aktive når det er mørkt, forteller Arild Eeg.

Han skal selv være til stede for å fortelle om fisk som ser fine ut, skumle eller rett og slett bare merkelige ut når de lyses på i mørket.

– Men ungene må ha med seg egen lommelykt, for vi har ikke nok til å kunne dele ut til de som kommer. Det merket vi forrige gang vi gjorde noe tilsvarende, sier Eeg.

Lettere å vedlikeholde

Når dørene stenges etter søndagens avslutning, er det klart for årlig vedlikehold i lokalene. Det betyr blant annet at mange av karene tømmes for vann.

– Det sier seg selv at det er enklere å gjøre dette vedlikeholdet når vi likevel holder stengt på den stilleste tiden på året, sier Eeg.

Men før det blir helt stille, håper han det blir stappfullt.

– Det har vært mange her når vi har holdt lommelyktsafari tidligere, men da har det vært på en annen tid av året. Så vi er litt spent. Men, vi håper jo at mange legger søndagsturen til akvariet, slik at de kan få oppleve akvariet på en litt annerledes måte enn til vanlig, avslutter Arild Eeg.

Artikkeltags