–Jeg vet ikke om jeg er særlig populær blant hytteeierne i Kragerøskjærgården akkurat nå, sier han, vel vitende om at hans og firmaets tjenester er særdeles ettetraktede på disse tider av året.

Men i denne omgang var det Stangholmen-scenen som fikk første prioritet.

Lektere og slepebåter

Med tre slepebåter, eller mer korrekt; “skyvebåter” etter som Morten skyver lekteren foran seg, og fem lektere er det mange som vet å benytte seg av mulighetene for å få fraktet alt mulig fra fastland til veiløse områder. Tirsdag formiddag fikk han Halvorsen Transports semitrailere som dekkslast. Den rutinerte sjåføren Hugo De Lange manøvrerte “tungvekteren” med fingerspitzgefühl og sørget for at bilen kunne legge ut på en noe annerledes tur. Og det sogar uten last!

Lastebilkrana

Det var imidlertid ikke bilens egenskaper som lastefrakter som skulle benyttes, snarere var det krana på bilen som var ettertraktet. Den skulle nemlig brukes til å løfte de siste elementene til scenen på plass på Stangholmen. – Jeg antar vi avslutter her i Risør i løpet av tirsdag, sa Morten som regner med at det kanskje vil dukke opp henvendelser fra andre i risørområdet i kjølvannet av Stangholmen-debuten.