Ny sogneprest i Gjerstad

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

På midten av 80-tallet vikarierte han som prest i Gjerstad kirke i to uker. Fra årsskifte overtar Olav Hofsli (56) som sogneprest samme sted.

DEL

– Jeg føler det nesten som å komme hjem, sier Hofsli, som har mye av slekta si i Aust-Agder. I dag er Hofsli sogneprest i Grue i Hedmark, en stilling han har innehatt i ni og et halv år. Men han har flakket vide omrking i sin prestegjerning.

Rotterdam

– Før jeg kom til Grue var jeg sjømannsprest i Rotterdam i seks år, og før det igjen var jeg prest i Texas i tre år. Da passer det kanskje greit å lande i Gjerstad, sier han, og legger ikke skjul på at han og kona gleder seg til å flytte ned til Sørlandet. De har to voksne jenter som har flyttet hjemmefra. Hofsli er forøvrig født på Sunndalsøra på Nord-Møre, og har også trøndersk blod i årene i og med at hans far er fra Selbu.

Mye reising

– Det har blitt mye reising de siste årene, og jeg har også vært i Sulitjelma noe år, og jeg har vært feltprest i Brigade Nord, på Seter-moen. Når det gjelder mitt forhold til Aust-Agder, så kan jeg fortelle at kona kommer fra Saltrød, der vi også har bodd seks-syv år. Fortsatt har jeg familie der nede, også i Arendal, så jeg har en slags hjemfølelse for fylket. Og jeg har altså vært i Gjerstad tidligere, nærmere bestemt på 80-tallet. Da bodde vi på Saltrød, og jeg var bokselger i to og et halvt år for Cappelen forlag. Jeg reiste rundt og solgte bøker, bl.a. i Gjerstad. Så stedet er ikke helt ukjent for meg, sier Hofsli, som har en kone som er bildende kunstner. Hun heter Anne Margrethe Aursland og har hatt utstillinger flere steder. Nå installerer hun seg altså i prestegården i Gjerstad, som forøvrig er nyvasket og “hvit”. Ny maling skal visstnok komme på til våren.

Stilt ut

– Hun har stilt ut sine bilder på alle stedene vi har bodd. Hun stilte forøvrig ut på Saltrød forrige sommer. Og jeg regner med at det ikke vil mangle på motiver når vi flytter ned til Gjerstad. Her er det mye fin natur, og vi er begge interessert i friluftsliv, sier sognepresten, som ennå ikke formelt har fått jobben skriftlig.

Muntlig

– Nei, jeg venter på brevet fra bispedømmekontoret, men jeg har jo fått beskjed muntlig. Og som du skjønner har jeg allerede bestemt meg for å si ja. Slik jeg ser det, blir nok Gjerstad siste stopp som prest, etter mange år i gjerningen rundt forbi i både Norge og verden forøvrig. Som sagt, vi gleder oss veldig til å komme ned, og ta fatt i Gjerstad på nyåret en gang, sier den nye sognepresten, som har tre måneders oppsigelse. Dermed er det grunn til å tro at han starter som sogneprest i Gjerstad 1. februar neste år.

To ganger

Stillingen som sogneprest i Gjerstad har vært lyst ut to ganger. Første gang søkte to kvinner stillingen, bl.a. Anne Turid Apland fra Gjersatd. Hun fikk ikke jobben, og det ble litt støy da stillinge ble lyst ut på nytt. Apland følte seg forbigått, og hadde bl.a. et lengre innlegg i vår avis om saken. I september ble altså stillingen lyst ut for andre gang, og da søkte fire menn og to kvinner på jobben. I følge bispedømmekontoret var Hofsli en klar kandidat til stillingen, og menighetsrådene i både Gjerstad og Vegårshei innstilte på sognepresten i Grue menighet. – Jeg ser ingen grunn til å kommentere det som skjedde rundt første utlysning. Det angår rett og slett ikke meg. Jeg søkte ved andre gangs utlysning, fikk jobben, og det er jeg veldig glad for, sier Hofsli.

Artikkeltags