Nye eiere i Solsiden 1

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Arne Lindstøl har nå funnet sin samarbeidspartner.

DEL

Arne Lindstøl har nå funnet sin samarbeidspartner. Sammen med BackeGruppen skal Lindstøls selskap Solsiden 1 starte prosjekteringen av det som skal bli et nytt Holmen.

– For meg er det en stor glede å kunne ønske den velrenommerte BackeGruppen hjertelig velkommen til Risør, sier Arne Lindstøl.

God tid

– Etter å ha brukt god tid på å vurdere mulige samarbeidspartnere, er jeg trygg på at BackeGruppen, med sin tunge utviklings- og entreprenørkompetanse, vil være en meget bra partner. BackeGruppen har, i kraft av sin størrelse og erfaring, også den nødvendige gjennomføringsevne, fortsetter han.

Arne Lindstøl understreker også at målet selvfølgelig er å lage et godt prosjekt på Holmen, som igjen vil styrke Risør sentrum.

– Jeg ser frem til at vi nå raskt kan komme videre i prosessen på et prosjekt som vil kunne få stor betydning for Risør, sier en særdeles tilfreds Arne Lindstøl.

Kontakt

Arne Lindstøl kan også fortelle at det har vært god kontakt mellom ham selv, BackeGruppen, kommunens administrasjon og enkelte politikere gjennom vinteren. – Vil du si noe nærmere om hva satsingen på Holmen vil innebære?

– Det jeg kan si er at vi skal starte prosjektarbeidet omgående og at det handler om en prosess. Jeg ønsker ikke å si noe nærmere om hva vi har tenkt oss. Det er mye arbeid som ligger og venter, men i løpet av et par års tid tror jeg mye er på plass. Det jeg kan si, for dem som lurer på det, er imidlertid at Snøhettaideen ikke er et tema i dag, sier Arne Lindstøl.

Utfordring

Konserndirektør i BackeGruppen, Erik Gjelsvik, sier i en kommentar at det å utvikle et godt prosjekt på Holmen representerer en stor utfordring.

– Holmens beliggenhet i Risør, en by med sine helt spesielle miljøestetiske kvaliteter, stiller store krav til oss som utviklere. Vi har stor respekt for det arbeidet som skal gjøres, sier Eirik Gjelsvik, konserndirektør i BackeGruppen.

60%

Avtalen mellom Arne Lindstøls eiendomsselskap Solsiden 1 og BackeGruppen innebærer at Solsiden 1 får beholde 60% av aksjene i Solsiden 1, mens BackeGuppen gjennom selskapene Backe Prosjekt AS. og Buer Prosjekt AS. vil eie de resterende 40%.

BackeGruppen ble etablert for over 60 år siden og totalt er det over 900 ansatte i konserrnet. Backe Prosjekt AS er i dag tungt inne i utviklingen av Sørenga, naboområdet til Operaen i Oslo. Dette området betetgnes som et av de beste i Oslo og der skal BackeGruppen utvikle i underkant av 1000 boliger i tiden fremover.

Selskapet fikk tidligere i år Byggherreprisen av norske arkitekter.

Konkurranse

Buer Prosjekt AS er et prosjektutviklingsselskap som har Telemark, Vestfold, Buskerud og Agderfylkene som sitt markedsområde. Kjell Hugo Haugen i Buer Prosjekt kan fortelle at et av selskapene allerede har erfaring fra Risør gjennom boligbyggelagets nybygg i Utsikten.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang og vil muligens begynne med en form for konkurranse der vi ber inviterte arkitekter om å komme med ideer. For oss handler det om å finne frem til det beste prosjektet som både fylket og kommunen kan akseptere, sier adm.dir. i Buer Prosjekt AS, Kjell Hugo Haugen.

Artikkeltags