Om seks måneder vet du hvordan Holmen skal se ut

Landskapsarkitekt Johan Østengen og arkitekt oddvar Johansen  regner med at rammesøknaden, som vil fortelle hvordan Holmens bebyggelse skal se ut, er klar om et halvt år.

Landskapsarkitekt Johan Østengen og arkitekt oddvar Johansen regner med at rammesøknaden, som vil fortelle hvordan Holmens bebyggelse skal se ut, er klar om et halvt år. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Først om et drøyt halvt års tid vil rammesøknaden, med alle detaljer knyttet til Holmenprosjektet, være utarbeidet.

DEL

Først om et drøyt halvt års tid vil rammesøknaden, med alle detaljer knyttet til Holmenprosjektet, være utarbeidet.

Arkitekt Oddvar Johansen opplyser at rammesøknaden skal inneholde planløsninger, snitt, fasadeuttrykk, fargebruk og situasjonsplan, for å ha nevnt noe av den svært omfattende informasjonen som skal inkluderes i en rammesøknad.

All nødvendig informasjon

–Dette er en søknad som gir all nødvendige opplysninger. Både til planmyndighetene og politikerne som skal behandle søknaden, samt de som ønsker å kjøpe seg leilighet på Holmen. Arkitekten understreker samtidig at det er viktig å være klar over at det ikke lenger er noe som heter bebyggelsesplan.

–Dette er informasjon som innarbeides i rammesøknaden, sier han

Komplekst

Arkitekt Johansen legger til at selv om Holmenprosjektet ikke er blant de største oppdragene målt i antall kvadratmeter, er det veldig komplekst. Han er for øvrig ikke alene om å ha fokus på prosjektet i selskapet Kritt Arkitekter AS. Han regner med at i snitt tre personer vil være fulltidsbeskjeftiget med å utarbeide rammesøknaden frem til den kan presenteres i løpet av et drøyt halvt år.

I underkant av 100

–I tillegg skal jo landskapsarkitekt Johan Østengen fra Østengen & Bergo AS jobbe med alt utomhusarbeidet. Dette omfatter båtplasser, brygger, stier, lekeplasser og beplantning Det er et svært omfattende arbeid som landskapsarkitektene må utføre for at rammesøknaden blir komplett.

Artikkelen kan leses i sin helhet i papiravisen torsdag

Artikkeltags