Opprørt over nedleggingsplaner

Politistasjonen i Risør kan bli historie.

Politistasjonen i Risør kan bli historie. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Befolkningen i Risør er lite fornøyd med forslaget om å legge ned politistasjonen i byen. Flere aksjoner er i gang for å beholde politiets tilstedeværelse i Risør.

DEL

I forslaget til ny struktur for politiet på Agder heter det at Tvedestrand blir en politistasjon, og at alt personell i kommunene rundt får dette som sitt nye arbeidssted. Det betyr at politistasjonen i Risør legges ned, og at det samme vil skje med lensmannskontoret i Gjerstad.

Facebookgruppe

Kort tid etter var det opprettet en egen gruppe på facebook "Politistasjon i Risør" , som i løpet av et halvt døgn har fått over 250 medlemmer. Og medlemmene er tydelig opprørt.

- Bare i løpet av den første halvannen timen var vi over 130 som protesterer mot nedleggelse av polititstasjon i Risør på facebook! Det er tydelig at dette er noe som engasjerer risørfolk og andre med tilknytting til byen, sier Agneta Nilsson.

Hun håper mange vil være med å protestere mot nedleggingsplanene.

- Vi må protestere slik at vi kan beholde Risør som en by der man har en viktig samfunnstruktur som ordningsmakten på plass og ikke noe som må hentes fra nabobyen. Nå er jeg opprørt, sier Nilsson.

Fakkeltog

Hun er langt fra den eneste som vil vise sin missnøye. For i tillegg til egen facebookgruppe, er det også et protesttog under planlegging.

- Jeg foreslår et fakkeltog førstkommende søndag kl 19.00. Da er vel de fleste hjemme fra skitur, sier Else Tollan Bøhn.

Hun mener det er viktig at mange nå står opp mot nedleggingsspøkelset.

- Nå må Risørfolk stå opp og nok en gang kjempe for en svært viktig instans i byen vår.

Artikkeltags