Krzysztof Spadlo (45) har tidligere gjort suksess med novellesamlingen “Drømmere og botferdige” som er utgitt på polsk og engelsk. Denne består av ti fortellinger plassert i nåtidens virkelighet, men med elementer av horror og science fiction. Den har solgt godt i Polen, men til nå er kun én av novellene oversatt til norsk.

– Jeg håper å finne en oversetter og et norsk forlag som ønsker å trykke boken min, sier Spadlo.

Han mener det er store interesseforskjeller når det kommer til litteratur i Norge og i Polen, men ønsker likevel at nordmenn kan få øynene opp for hans arbeid.

Spadlo har fått laget en internettside på norsk (krzysztofspadlo.com) hvor man blant annet kan lese et utdrag fra hans tidligere utgitte bok.

Spadlo kommer fra Polen, men har bodd i Norge de siste seks årene. Nærmere bestemt i Risør. Her skriver han for tiden på en massiv roman, i tillegg til å ha et eget firma hvor han arbeider som altmuligmann.

– Kombinasjonen av å skrive og jobbe fysisk liker jeg godt, sier Spadlo. Byen er han også fornøyd med.

– Jeg henter mye av min inspirasjon til å skrive fra omgivelsene, og Risør er en fin by som jeg og familien min trives godt i.

Til nå har han skrevet 150 sider i sin nye roman, som ser ut til å bli et meget ambisiøst prosjekt.

– Jeg tenker å dele opp boken i fem deler hvorav hver del vil bli på 400 sider, forteller Spadlo.

– Historien følger en polsk mann som tilbringer resten av sitt liv i fengsel. Bakteppet for boken strekker seg gjennom det historiske landskapet i Polen fra 1918 til rundt 1990.

Krzysztof Spadlo går altså rett fra å skrive noveller til en roman på om lag 2000 sider. Han en god del tid foran laptopen i vente.

– Jeg skriver temmelig sporadisk. En uke kan jeg sitte å stirre ut av vinduet og ikke få skrevet et ord, mens en annen sitter jeg oppe hele natten og hamrer på tastaturet.

Innenfor litteraturen er Spadlo opptatt av så å si alt, men selv trives han best med å skrive innenfor sjangrene horror, thriller og science fiction.