Presenterer Holmen-planer på åpent møte

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Arne Lindstøl og Sparebanken Sør inviterer til åpent møte der Snøhetta-gründer Kjetil Trædal Thorsen vil presentere utbyggingsplanene for Holmen.

DEL

Arne Lindstøl og Sparebanken Sør, som står bak eiendomsselskapet Solsiden 1 AS, har som kjent utbyggingsplaner for Holmen. Disse planene ønsker de å presentere på et åpent møte torsdag kveld i verftshallen på Holmen.

Viser fram muligheter

Lindstøl understreker at det ikke er noen endelige planer de vil vise fram, men det han kaller en mulighetsstudie.

–Dette er en mulighetsstudie av hvordan prosjektet kan bli, med blant annet volum, høyder, hvordan det kan ta seg ut fra sjøen, og fordeling av bolig og næring, sier han.

Lindstøl synes det er viktig å invitere til et folkemøte fordi Holmen har en svært sentral beliggenhet i byen.

–Det er eksponert både sjøveien, fra Urheia, fra Kragsgata, ja det er eksponert fra alle kanter. Derfor er det naturlig at det er stor interesse for hvordan det blir seende ut i framtida, sier han.

I verdensklasse

Lindstøl er svært glad for å få ”Snøhetta”, som er et arkitektfirma i verdensklasse, til å ta på seg oppgaven med å utforme Holmen. Det har blant annet prestisjebygg som biblioteket i Alexandria, Ground Zero i New York og den nye operaen i Bjørvika på merittlista. Og det er ingen ringere enn Kjetil Trædal Thorsen, grunnlegger og den drivende kraft bak arkitektfirmaet ”Snøhetta” som vil presentere mulighetsstudien for publikum på Holmen torsdag.

–De er ganske store, det er 60 arkitekter i firmaet, men Trædal Thorsen personlig er involvert prosjektet. Det synes vi er gøy, sier Lindstøl.

Om å bo ved vannet

Studien som er kalt ”Om å bo ved vannet. Presentasjon av et mulig fremtidig Holmen i Risør”, blir presentert ved hjelp av visuelle hjelpemidler, blant annet 3-dimensjonale illustrasjoner. Ettersom det er kammermusikkfest i byen, med blant annet opera i hallen på Holmen, vil Trædal Thorsen varme opp med en kort presentasjon av den nye operaen i Bjørvika.

Artikkeltags