Gå til sidens hovedinnhold

Rådyr skambitt av løshunder

Artikkelen er over 17 år gammel

Se nøye på dette bildet. Slik kan det gå nå lø shunder får herje fritt med et rådyr. Dette rådyret endte til sist sine dager takket være en barmhjertighets-kule fra viltoppsynets Jens Vevstad i Gjerstad natt til lørdag.

Men før viltoppsynet hadde rukket å komme til stedet med sitt gevær hadde rådyret i lengre tid kjempet for å komme unna to løshunder. Riktignok er det ikke båndtvang for tiden, men episoden viser i all sin klarhet at dette ikke nødvendigvis innebærer at hunder kan slippes fritt.

Sundeområdet

Det var en drosjesjåfør som så det hele. Han rapporterte til politiet som i sin tur kontaktet Jens Vevstad. Vevstad kan fortelle at det var i Sundeområdet denne tragiske hendelsen fant sted.

–Dette må være en kraftig advarsel til alle dem som lar hundene gå løse på denne tiden av året når rådyr spesielt har vansker med å slippe unna dersom det jages.

Blandingsbikkjer

Vevstad sier også at advarselen ikke bare må adresseres til folk som har jakthunder.

–Det er en utbredt misforståelse at det bare er slike dyr som jager. Hundene som hang seg på dette rådyret var blandingsbikkjer. Deres jaktinstinkt er blitt vekket eller de har fått lyst til å leke med dyret. Det som da skjer er at dyret blir sprengt og dermed blir et lett bytte. Og da får vi resultater som dette, sier han og viser frem den maltrakterte skrotten til rådyret.

Jens Vevstad sier også at hendelsen blir rapportert til lensmannen og at det deretter er opp til den myndigheten å avgjøre om noe skal gjøres med hundene.