Det er NAF i samarbeide med folket som har stått bak kåringen. Aust-Agder er forøvrig sterkt representert på denne lista, for øvers og den beste rasteplassen av alle er Honnevje i Valle kommune.

– Ligger idyllisk til ved tjern, og er pent opparbeidet og vedlikeholdt. Tilbaketrukket fra veien, har stor nok plass til at du kan vandre litt rundt og strekke på beina, er superlativene som er brukt på Østerholtheia rasteplass. Og gjennom året er det ikke få som svinger inn til rasteplassen, som finnes på begge sider av E18. Rastejazz I juni-juli hvert år arrangeres det rastejazz på den ene rasteplassen, og det er et veldig populært innslag som mange får med seg. Da stiller Gjerstad storband opp og bidrar med flott musikk i stoppepausen. Trygg Trafikk og Statens vegvesen er også med og benytter anledningen til å gi gode råd og tips på veien videre.

– Vi kjører en del bil fra Sørlandet og østover, og da hender det ofte at vi legger inn en stopp her på Østerholtheia. Ved et bord ved tjernet finner vi Dea Grindland og Helge Andersen fra Finsland i Sogndalen. De har funnet frem termosen og nyter godværet før neste etappe.– Vi har stoppet her mange ganger, men det hender at vi bare suser fordi og ikke får med oss at det er rasteplass her. Det fine med denne rasteplassen, er at det ligger tilbaketrukket fra E18. Du merker ikke trafikken her vi sitter, og det er idyllisk og flott ved vannet her. Vi har også med hund på våre turer, og da er det greit å ta et lengre stopp slik at den også får rørt på seg og gjort fra seg det nødvendigste. I og med at det er så god plass og store områder her, får vi alle virkelig strekt på beina, sier de to, som også skryter av at alt ser så velstelt ut. – Her er det renslig, ryddig og greit. Toalettene er også helt greie, sier de to, før turen går videre til ferga Horten-Moss og så til bekjente i Sverige.

Les hele saken i vår tirsdagsavis.