Respekt for Risør

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

En folkeaksjon mot den planlagte utbyggingen av Flisvika er i ferd med å ta form.

DEL

Onsdag kveld møttes representanter fra flere av Risørs velforeninger og organisasjonen Allgrønn for å diskutere sin bekymring over det planlagte prosjektet i Flisvika. Der ble de enige om å starte folkeaksjonen Respekt for Risør, som vil engasjere seg i planene for både Flisvika, Holmen og Buvika. Allerede fredag var de på gata med løpesedler.

Vil verne om Risør

– Vi må få stoppet dette prosjeket, sier Beate Dørsdal, som ble valgt som talsperson for aksjonen.Hun presiserer at det er bra at noe gjøres noe med Flisvika, det er dimensjonene og utformingen de reagerer på. Hun frykter at den opprinnelige byen blir inneklemt mellom i verste fall tre nye drabantbyer, Flisvika, Holmen og Buvika. Hun sier at tegningene som er vist av Flisvika-planene ikke gir et reelt inntrykk av hvor tett den nye bydelen vil komme innpå den gamle bebyggelsen.

Ta hensyn

Dørsdal understreker at de ikke ønsker å kopiere den gamle bebyggelsen, men å ta hensyn.

– Bygningene i Flisvika bør bli mindre og færre enn det som er foreslått. Kanskje kunne man også få plass til noen badeplasser eller en park? sier hun, men understreker at aksjonsgruppa er helt i startgropen, og ikke har tatt stilling til detaljer.

Folket må styre

Sammen med de andre bak Flisvika-initiativet er hun opptatt av at politikere og befolkningen for øvrig må ta styringen over beslutningsprosessen, og ikke la grunneiere og investorer få bestemme byutviklingen i Risør ut ifra kortsiktige egeninteresser.

God respons

Dørsdal og de andre bak initiativet har allerede fått masse respons.

– Folk er veldig engasjerte og vil gjerne hjelpe til. Noen har allerede tilbudt seg å stå på stand, sier Dørsdal, som håper de vil være på plass med en stand i løpet av kort tid.

Artikkeltags