“Earth hour” innebærer at man skal skru av lyset mellom kl. 2030 og 2130 lørdag kveld. Miljøbevegelser har oppfordret så mange kommuner som mulig til å være med på.

–Tvedestrand har sluttet seg til. I alt er det noen og seksti kommuner som har sagt ja så langt. Dersom vi vedtar dette er det samtidig en oppfordring til befolkningen og handelsstanden.

Det sa ordfører Knut Henning Thygesen da han tok opp spørsmålet om bystyret kunne gå inn for denne aksjonen.

–Man kan innvende at det bare er et slags symbolhandling, men det er samtidig et signal. Spørsmålet er om bystyret vil si at dette går vi for? Jeg synes det er en god idé, sa han.

Thygesen nevnte også at kommunen har et opplegg for å slå av lysene på sine bygninger og at man har reservert seg i forhold der det kan gå ut over sikkerhet og der det kompliserer unødig eller krever for mye energikrevende reising.

–Slike fornuftshensyn mener vi også andre må ta, sa han og la til: –Mange steder skal for eksempel restauranter slukke lyset og gjør det til noe positivt ved å brenne stearinlys. Jeg håper folk tar det sporty og gjør noe hyggelig ut av det hele.

Ordføreren var klar på at dersom dette blir nok en symbolhandling uten følger for virkelige politiske tiltak, og tiltak fra næringslivet, har man feilet.

Også varaordfører Jan Einar Henriksen sluttet seg til ideen. Han viste samtidig til at Venstre i en rekke kommuner har gått inn for tiltaket og at han hadde skrevet en liten sak i AAB sist torsdag om “earth hour”. – Det er en aksjon for å vise at vi tar miljøet på alvor, sa Henriksen.

Det gjorde bystyret også. Det ble et enstemmig vedtak om at kommunen skal skru av lyset mellom kl. 2030 og 2130 lørdag kveld.