Gå til sidens hovedinnhold

Risørs akvarie-entusiaster

Artikkelen er over 14 år gammel

En gruppe akvarieentusiaster er nå i ferd med å danne en egen akvarieklubb i Risør, og de vil gjerne ha med seg enda flere.

–Ta kontakt hvis dere vil bli med, oppfordrer initiativtager Roy Fredrik Pedersen.

Klubbens navn blir Risør Akvarieklubb, men stiftelsesdatoen er ennå ikke satt. Initiativtakerne ønsker nemlig å finne ut om enda flere kan tenke seg å bli med først.

–Så langt er vi om lag ti personer, men det er sikkert enda flere som kan tenke seg å bli med. Ta kontakt med meg eller Gry Pedersen, oppfordrer Roy Fredrik Pedersen.


Passer for alle

Klubben passer for alle som er interessert i akvarium, enten du har ett eller flere – eller har lyst til å skaffe deg ett. Og du trenger ikke å ha noen forkunnskaper.

–Dette en hobby som passer for alle aldersgrupper, også barn. Den yngste som har sagt at hun vil bli med, fyller snart åtte år, sier Roy Fredrik.


Vil skape et miljø

Han mener det er mange fordeler med å være med i en klubb, blant annet blir det lettere å få tak i billig fisk, planter og annet utstyr.

–Tanken er at vi kan ta med oss fisk og andre ting på klubbmøtene som vi kan bytte eller selge til hverandre. En annen fordel er at du treffer folk med erfaring som du kan spørre om ting når det er noe du lurer på. Og etter hvert satser vi på å arrangere foredrag og turer, og vi kommer til å samarbeide med akvarieklubben i Grenland, forteller Roy Fredrik.

Han er allerede medlem i akvarieklubbene i Arendal og Grenland, men savner et lokalt miljø.

–Derfor burde det være behov for en klubb her også, men du trenger selvsagt ikke bo i Risør for å være medlem, understreker han.


Livet under vann

Det hører med til historien at Roy Fredrik er mer fasinert av livet under vann enn de fleste av oss. Å besøke hjemmet hans er omtrent som å komme inn i en akvariebutikk. For tiden har han 14 akvarier i drift, og det største er på 2700 liter og dekker nesten hele den ene veggen i stua hans. Her svømmer et utall små og store Amazonas-fisk omkring. Også hagen bærer preg av Roy Fredriks hobby. Her har han anlagt en hagedam slik at karpene hans kan være utendørs om sommeren.

–Jeg har vært opptatt av livet i sjø og vann så lenge jeg kan huske, forteller Roy Fredrik som stort sett ender med hodet ned i en dam eller bekk når han er ute på tur. Og skulle du ha observert en velvoksen kar som er enda ivrigere enn ungene når det gjelder å fiske strandkrabber, er det sannsynligvis Roy Fredrik du har sett.