Ruth (76) klasket til ranerne

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av to minutter opplevde 76 år gamle Ruth Rasmussen i Bossvik utenfor Risør sitt livs mareritt da to damer forsøkte å rane fra henne to verdifulle gullsmykker hun hadde på ene hånda.

DEL

Det hele skjedde like over klokka 11 torsdag formiddag da hun var på vei bort til postkassen ved hovedveien. Da vi møtte henne et par timer etterpå var hun fortsatt skjelven og sterkt preget av ransforsøket.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, og jeg er fortsatt både skjelven og redd. Da jeg kom inn i leiligheten måtte jeg bare legge meg på sofaen for å slappe av, sier Rasmussen, som oppplevde situasjonen som dramatisk.

- Jeg har to gullarmbånd på ene handa, og da jeg var ved postkassen trillet en bil opp på siden av meg. To damer i skaut og side skjørt kom bort til meg og la noe juggel over handa og sa at det var gratis. Samtidig forsøkte de å åpne gullarmbåndene jeg hadde, men de er heldigvis ikke så enkel å få opp. Jeg klasket til dem med den andre handa og sa at jeg skulle ringe politiet. Da plutselig slapp de taket, satte seg i bilen og kjørte mot Vinterkjær, sier den tøffe damen fra Bossvika.

Hun er glad for å høre at damene nå er tatt etter en intens jakt på E18.

- Jeg vet ikke om jeg tør å gå ut på en stund, for når dette kan skje på lyse dagen i rolige Bossvika, ja da er det virkelig skremmende, sier Rasmussen, som forteller at damene stakk av i en grå stasjonsvogn.

Det hele skjedde så fort at ingen ved bedriften Total rett over veien la merke til ransforsøket. Det var elelrs ingen andre til stede da damene holdt på.

Artikkeltags