- Så døden i øynene

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

-Vi så døden i øynene, dette er det verste vi har opplevd, sa natteravnene Eva Nilsen og Grete Bjørkenes som opplevde villmannskjøringen i Risør sentrum på nært hold fredag kveld like før klokka 22. De trodde de skulle bli meid ned da bilen, en Nissa Micra, kom forbi i stor fart like ved utebordene på restauranten Mottaket. Fem personer var i bilen, alle ble kjørt til sykehus, en ble fraktet bort i luftambulanse.

DEL

Det var altspå like før klokka 22 at den ville bilkjøringen fant sted. Bilen kom ned Kragsgata og Strandgata, der ferden stoppet utenfor kiosken Arne Aas eftf. Her kjørte bilen inn i en annen før den veltet på taket.

Vill fart

- Vi så bilen komme ned mot der vi satt i en vill fart, jeg er sikker på det måtte ha holdt 100 km/t. Bilen kjørte fra den ene siden til den andre, og var på vei rett mot bordet vårt, men heldigvis svingte den unna. Så hørte vi et smell før bilen landet på taket, sier natteravn Eva Nilsen.

Paralysert

Folk som var ute sto paralysert å så på det som skjedde. Ambulanser, politibiler og brannbil ankom stedet rett etterpå, og det ble brukt lang tid på å få den siste passasjeren i bilen, en kvinne, ut av vraket. Ene siden av bilen måtte skjæres vekk før de klarte å få henne ut på båre og inn i ambulanse. Rett etterpå kom luftambulansen.

Fem personer

Det var altså fem personer i bilen, tre menn og to kvinner. Fire av passasjeren klarte å komme ut av bilen selv, men var tydelig i sjokk. Den siste måtte altså skjæres ut av vraket. Hvor alvorlig skadet vedkommende er, var uklart sent fredag kveld.

Ringte fra båt

- Jeg satt i båten og så det hele, og jeg skjønte at dette måtte gå galt. Derfor ringte jeg alarmsentralen med en gang, like før det smalt, sa en båtfører til Aust Agder Blad. Han var som alle andre rystet over det han opplevde.

Artikkeltags