Gå til sidens hovedinnhold

Samarbeidet alle vant på

Artikkelen er over 8 år gammel

Tilbakemeldingene fra russen, politiet og IMS er alle gode etter at de inngikk et samarbeid foran årets russefeiring.

Med å skrive under på at de skulle holde seg unna ulovlige rusmidler, fikk både russebiler og enkeltruss et hyggelig tilskudd til russefeiringen. Det vil si en del før russefeiringen, og en del som ble utbetalt denne uken.

I tillegg til løftet om å holde seg unna ulovlig rus, måtte russebilene bruke et merke fra Norsk Narkotikapolitiforenings aksjon “Bry Deg - Si nei til narkotika”.

– Tilbakemeldingene vi har fått fra russen er at dette har gjort det lettere for dem å si nei når de er tilbudt ulovlig rus, forteller Bjørn Kolmannskog.

Det er heller ikke tvil om at prosjektet er lagt merke til av annen russ.

– Da vi var i Kongeparken, og satt i bilen og varmet oss etter en konsert, banket noen på ruta og lurte på hva vi mente med merket. Da fortalte vi om samarbeidet med politiet og IMS, og det synes de var et kult tiltak, sier Jørund Naas.

I tillegg til å vise fram det hele gjennom klistremerker på russebilene og hettegenser med logo, har også samarbeidet bestått i både foredrag og muligheter til å kunne snakke med politiet om ting man er usikre på.

– Jeg trodde kanskje det hele skulle være strengere fra politiet sin side, men i stedet har det blitt personlig og kjempegreit. Bjørn Kolmannskog har vist oss at han virkelig ønsker at vi skal ha det bra videre, og vi har kunnet kontakte ham når vi måtte ønske det, sier Tuva Røysland.

Hun legger ikke skjul på at russen andre steder har vært litt misunnelig.

– De blir veldig overrasket over summen. Russebilene har jo fått 5000 kroner hver, og det skal noe til å jobbe inn en slik sum.

Pengene er det risørbedriften IMS som har bidratt med, og selv om beløpet etter hvert ble ganske stort, er Roland Nilsen i IMS klar på at dette er vel anvendte penger.

– Vi føler at det er sjeldent vi har fått så mye igjen for å ha brukt 53 000 kroner, sier Nilsen. Han får støtte av Baard Nilsen.

– Dette har vært så positivt at vi ønsker å gjøre dette også til neste år om russen er interessert.

Kommentarer til denne saken