Samstemt hyllest til Holmenprosjektet

Artikkelen er over 9 år gammel

Nok en etappe i realiseringen av Holmenprosjektet er tilbakelagt.

DEL

Nok en etappe i realiseringen av Holmenprosjektet er tilbakelagt.

Torsdag kveld vedtok et enstemmig teknisk hovedutvalg å si ja til å legge reguleringsplanen ut på høring. Noen hadde kanskje trodd at enkelte politikere ville benyttet anledningen til å fremføre meninger om flate tak eller småbåthavna. Det skjedde imidlertid ikke. Snarere var dette kvelden da planene for industriområdet sto i lovprisingens tegn.

Først ut med hyllest til Holmen var Stian Lund (V):

–Jeg vil berømme dem som er involvert i planene. Det er lagt ned enormt arbeid og planen ser glimrende, sa han og la til at han ville bli svært overrasket dersom ikke de øvrige medlemmene av utvalget var like positiv til prosjektet som ham.

Arbeiderpartiets Erling Stiansen skuffet ikke Stian Lund. Etter å ha hørt kommunens plansjef, Sveinung Jørundland, presentere prosjektet og sine vurderinger, sa han:

–Når jeg hører på Sveinung blir jeg nesten glad.

Samtidig mente Stiansen det var grunnlag for å understreke viktigheten av at det vedtas en utbyggingsrekkefølge.

Arbeiderpartiets Eva Nilsen lå ikke tilbake for sin partikollega:

–Det er en fantastisk fin plan. Jeg blir mer og mer entusiastisk, sa hun. Samtidig mente hun utbyggerne ikke uten videre burde avskrive interessen for å sikre seg helårsboliger på Holmen.

–Jeg synes dette er litt lite undersøkt og anbefaler utbyggerne å foreta grundigere markedsundersøkelser på dette feltet, sa hun.

Høyres Harald Eriksen sa det slik:

–Holmen representerer et betydelig bidrag til utviklingen av sentrum. Han føyde til denne kommentaren: –Vi som har fulgt med på Flisvikaprosjektet i 15 år synes det er oppmuntrende å se hvor bra fremdrift det er i dette prosjektet.

Rødts Morten Homme var også begeistret, men understreket viktigheten av at et hotell bør komme på plass på Holmen. Homme antydet også at man burde styre utbyggeren en smule slik at det satses mer på helårsboliger.

–Rødt ønsker prosjektet lykke til, avsluttet han.

Som følge av vedtaket blir reguleringsplanen lagt ut på høring i seks uker.

Artikkeltags