Sanitetskvinnene kan smile over giverglede

Artikkelen er over 5 år gammel

Risør Sanitetsforening opplever gode tider med sjenerøse gaver. I tillegg har foreningens basar gått godt denne høsten.

DEL

I løpet av kort tid har leder Mary Hansen mottatt tre store beløp.

– Jeg ble veldig glad da Øystein Larsen kom og ga oss 10 000 kroner av egne oppsparte penger. Og jeg vet at det er mange andre foreninger i Risør som har hatt glede av ham, forteller Hansen.

Også fra bedrifter

Men Larsens gave er ikke den eneste. For Hansen fikk to nye besøk i løpet av kort tid.

– Etter Larsen kom Nergaard Eiendom, som eier av Oddvar Halvorsen og Barbro Prinzell. Også de ga oss 10 000 kroner. Og som om ikke det var nok kom Bosvik AS med 20 000 kroner. Alt ment for samme formål, nemlig at vi skal hjelpe barn og unge.

For Risør Sanitetsforening har i mange år bidratt for å gi barn og unge i vanskeligstilte familier en bedre hverdag.

– Som eksempel hjalp vi en familie hvor de ikke hadde penger nok til varme klær og sko, slik at barna måtte bruke gummistøvler om vinteren selv om det var 20 minusgrader. Med de gavene vi har fått nå kan vi med stor glede fortsette å hjelpe andre, sier Hansen.

Vellykket høstbasar

Lørdag holdt sanitetskvinnene trekningen i den årlige høstbasar. Også der har inntektene vært gode.

– Basaren har innbrakt nesten 40 000 kroner den også, så til sammen har vi fått inn tett oppunder 80 000 kroner på kort tid. Så vi vil gjerne få gi en varm hilsen til alle som har hjulpet. Det gjelder givere av gaver, butikkene hvor vi har fått selge lodd og alle de som har støttet oss ved å kjøpe lodd i basaren vår.

For Mary Hansen lover at de skal fortsette å jobbe til beste for dem som virkelig trenger det.

– Vi samler inn penger vi kan glede andre med, som ikke har det så lett som oss. Det være seg barn og unge, eller andre som måtte trenge litt ekstra. Blant annet gir vi spesifikt penger til Frelsesarmeen som de kan bruke på å skaffe mat til trengende.

Inspirerende

Alle den velvillige støtten gjør at medlemmene i Risør Sanitetsforening finner ekstra inspirasjon. – Det er veldig hyggelig at vi har givere som gir oss en fantastisk støtte. Dette får våre medlemmer til å ofre mer i egeninnsats.

Sanitetskvinnene i Risør er kjent for å komme med sjenerøse gaver når de ser behovet hos andre. I tillegg har de et brennende ønske om å få på plass en helt spesiell ting.

– For dem som lurer kan jeg berolige med at vi fortsatt står på og håper vi skal få til rehabiliteringssenteret, avslutter Hansen.

Artikkeltags