Selger 33 leiligheteri første omgang

Det er  de fem byggene til høyre på tegningen som først legges ut for salg. Tilsammen er det planlagt 33 leiligheter her. (ill. Petter Bogen Arkitekter AS)

Det er de fem byggene til høyre på tegningen som først legges ut for salg. Tilsammen er det planlagt 33 leiligheter her. (ill. Petter Bogen Arkitekter AS)

Artikkelen er over 8 år gammel

Rammesøknaden for Holmens første byggetrinn ligger nå klar til behandling i kommunen. Den viser at det er de best beliggende leilighetene som først skal selges.

DEL

Disse leilighetene ligger i de fem byggene som etter planen skal bygges sørvest på Holmen. Byggene og de i alt 33 leilighetene som er planlagt her, får kanskje den flotteste beliggenheten i forhold til sol, sjø og utsikt.

Det første byggetrinnet inneholder i alt 78 leiligheter fordelt med 33 i de fem nevnte byggene og 28 leiligheter i fem andre bygg som betegnes den midtre gruppa i rammesøknaden. I tillegg skal det bygges 17 leiligheter i den nordre gruppa som består av tre bygg.

Inkludert i det første byggetrinnet er også garasjeanlegget som skal gi plass til 156 biler. Antall parkeringsplasser er basert på at Holmen fullt utbygget skal ha 125 leiligheter.

Rammesøknaden bekrefter også at det såkalte "gule bygget" skal rives.

Utbygger har nå også tilbudt seg å komme med erstatningsleiligheter for dem som eier leiligheter i dette bygget. En av dem, kommunalsjef Nils Martin Andersen i Risør kommune, kommer samtidig med kritikk av fremgangsmåten til utbyggeren. Etter hans mening har det vært lite vilje til dialog fra utbyggers side i forbindelse med utbyggingsplanene.

Fremdriften i prosjektet avhenger av når rammesøknaden kan bli politisk behandlet. Utbygger har på sin side heller ikke underskrevet utbyggingsavtalen. Utbygger har tidligere signalisert at interessen for leilighetene vil avgjøre når denne avtalen får utbyggernes signatur.

Artikkeltags