I stedet for å kaste draktsettene som ikke lenger er komplette, får de nå et nytt liv i Gambia

Hvert år forsvinner det enkeltdrakter for håndballklubben. Og når det blir få drakter igjen i et draktsett, er det ikke lenger mulig å bruke dem på et lag. Dette selv om draktene i seg selv er i god stand.

- Vi tok dette opp på sist styremøte. Siden idrett er noe som samler mennesker på tvers av grenser, tenkte vi draktene kunne komme til nytte et annet sted. Grunnen til at vi valgte å gå til Helga Arntzen og Sutukobas venner, er at vi vet de gjør et fantastisk arbeid. Dessuten stoler vi 100 prosent på Helga, forteller leder Odd Sverre Aasbø i Risør Håndballklubb.

Betyr mye

En stor sekk full av drakter ble til slutt resultatet av håndballklubbens draktrydding. Rundt 30 drakter med trøye og shorts.

- Dette betyr veldig mye. 30 drakter betyr at 30 unger får noe å glede seg over. Det å spille på lag, og ha noe å se frem til, gjør at man skaper positiv energi, sier Helga Arntzen.

Hun ser ikke bort fra at håndballdraktene kan være sporen til Sutukobas første håndballklubb.

- Det er forskjellige fotballklubber i Sutukoba, men om Risør Håndballklubb sender med et brev hvor de oppfordrer til å starte med håndball, vil kanskje det kunne skje.

Heller ikke Odd Sverre Aasbø har noe i mot om klubbens gave skaper håndballglede i Gambia.

- Håndball har begynt å komme sterkt i Afrika. Det så vi ikke minst under sist VM.

Dyrt med utstyr

Fra Sutukobas venners side er gaven kjærkommen. Idrettsutstyr er vanskelig å få tak i, og det er ikke ofte foreningen får slike gaver.

- Vi har innimellom hatt et samarbeid med Intersport i Risør, men vi ser gjerne at flere lag og klubber kommer med utstyr til oss, sier Arntzen, og tenner samtidig en tanke i Aasbø.

- Risør Håndballklubb har jo en god del håndballer som er fullt brukbare, men som vi ikke lenger kan bruke til treninger. De kan vi jo også sende til Sutukoba, slår han fast.