Setter hummerteiner i april

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er liten grunn til å heve øyenbrynene om du ser en båt med et par voksne og en gjeng unger som setter hummerteiner på lyse dagen i hummerreservatet i Risør.

DEL

For det er ikke snakk om tjuvfiske, men lovlig prøvefiske av hummer. Denne gangen som en del av samarbeidsprosjektet Risør Akvarium har med Risør Barneskole.

- Vi skal ut med en gruppe elever å sette teiner i dag, også skal de trekkes igjen fredag, forteller Tore Barstad ved Risør Akvarium.

Dette vil gjenta seg flere ganger, slik at Barstad regner med at folk kan observere hummertrekking i reservatet de kommende tre ukene.

- Det kan være greit at folk er informert slik at de ikke tror det er tjuvfiske. Og i vårt tilfelle slippe jo hummeren ut igjen når alle fakta er notert.

Barstad håper samarbeidet med skolen blir fast i årene framover, da dette vil kunne gi elevene et ekstra moment i forskningen.

- Om vi får gjort dette fast, vil jo elvene neste år få sjekket om det er de samme hummerne som blir tatt opp da også, eller om det kommer inn nye i reservatet. I tillegg vil de kunne registrere veksten på de som er fanget tidligere, så her er det mange ting for elevene å forske på, sier Tore Barstad.

Artikkeltags