Setter hummerteiner i april

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er liten grunn til å heve øyenbrynene om du ser en båt med et par voksne og en gjeng unger som setter hummerteiner på lyse dagen i hummerreservatet i Risør.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

For det er ikke snakk om tjuvfiske, men lovlig prøvefiske av hummer. Denne gangen som en del av samarbeidsprosjektet Risør Akvarium har med Risør Barneskole.

- Vi skal ut med en gruppe elever å sette teiner i dag, også skal de trekkes igjen fredag, forteller Tore Barstad ved Risør Akvarium.

Dette vil gjenta seg flere ganger, slik at Barstad regner med at folk kan observere hummertrekking i reservatet de kommende tre ukene.

- Det kan være greit at folk er informert slik at de ikke tror det er tjuvfiske. Og i vårt tilfelle slippe jo hummeren ut igjen når alle fakta er notert.

Barstad håper samarbeidet med skolen blir fast i årene framover, da dette vil kunne gi elevene et ekstra moment i forskningen.

- Om vi får gjort dette fast, vil jo elvene neste år få sjekket om det er de samme hummerne som blir tatt opp da også, eller om det kommer inn nye i reservatet. I tillegg vil de kunne registrere veksten på de som er fanget tidligere, så her er det mange ting for elevene å forske på, sier Tore Barstad.

Artikkeltags