Men bak beskyldningen ligger det ikke lite humor fra Gjerstad-ordførerens side, for dette er vel egentlig en morsom gimmick fra ende til annen.

Smil

– Vi får ta det met et smil, selv om vi mer enn gjerne skulle hatt denne millionen slik som budsjettene våre ser ut om dagen. Jeg forsøkte i hvertfall å lage gode vekstvilkår for planten, og den spirte veldig bra en periode. Det var faktisk slik at jeg trodde vi lå veldig godt an, men hvorfor sendte næringsministeren en tett potte? Der ligger mye av årsaken til at vår solsikke visnet hen og stoppet på 14 cm. Jeg kan vel si det slik at det var næringsministerens virkemidler som ikke var hensiktsmessige, sier Eikeland og ler godt.

Og når alt kommer til alt så hadde vel en liten kommune som Gjerstad små muligheter mot større kommuner som attpåtil har gartnere som ordførere. Det var nemlig Vanylven kommune som vant millionen, og ordføreren der er nettopp gartner.

Nationen

Saken har også vært brettet ut i Nationen, og der sier Eikeland at han synes oppmerksomheten rundt konkurransen hjelper.

– Først var det en kjempelansering på Youngstorget i februar, og så fikk jo Innovasjon Norge kjempekutt i forslaget til revidert statsbudsjett like etterpå. Man kan vel stille spørsmålstegn ved hvem som bør ha flau smak i munnen, kanskje det er Ansgar Gabrielsen som sendte med oss ei tett potte og som deretter kutta i hele den økonomiske pakka, sier Gjerstad-ordføreren til Nationen.

Og tilbake på ordførerkontoret står det en tett potte med en vissen solsikke på 14 cm. La oss likevel håpe at det er spiren til vekst i knivbygda!

Svein Walstad