Tatt for ulovlig hummerfiske to ganger

Torvild Selås er miljøkoordinator i politiet.

Torvild Selås er miljøkoordinator i politiet.

Artikkelen er over 10 år gammel

En Risørmann har for annen gang blitt i lagt et forenklet forelegg på grunn av ulovlig hummerfiske.

DEL

En Risørmann har for annen gang blitt i lagt et forenklet forelegg på grunn av ulovlig hummerfiske. Første gang kostet det ham 12.500 kroner, nå må han ut med 15.000 kroner. I tillegg er det tatt beslag i en del av båtens verdi med kr 6.000.

Sommer og høst

Miljøkoordinator for politiet i i Agder, Torvild Selås, sier til AAB at det første forholdet skriver seg fra i sommer. Forelegget for dette fisket kostet mannen 12.500 kroner Det han nå er siktet for, og som han også har vedtatt forelegget for, er to tilfeller av ulovlig fiske med hummerteiner.

Det ene forholdet skriver seg fra 26. august i fjor, det andre fra 26. oktober.

I reservatet

–Det er brukt teiner uten fluktåpning samt at de har ligget for grunt. Det er også fisket med uregistrert redskap. Mannen har i tillegg også fisket etter hummer inne i hummerreservatet, opplyser Selås.

Resultatet ble at mannen må ut med hele 15.000 kroner til staten for disse forholdene. Miljøkoordinatoren sier også at man vil fortsatt ha fokus på hummerreservatet slik at det ikke fiskes ulovlig etter hummer.

–Hummer en rødlistet art og vi følger opp med kontroller for å påse at det ikke fiskes ulovlig etter hummer verken i reservatet eller på annen måte, sier han.

Ferdsel på bar mark

Ved siden av ulovlig hummerfiske har to Risørkarer også vedtatt hvert sitt forelegg på 5.000 kroner for ulovlig ferdsel på bar mark. Forholdet fant sted 1. mai i fjor og det skjedde på Barmen. –Det ble registrert ti slike forhold i Agder i fjor. To av dem skriver seg altså fra Risør, sier miljøkoordinator Torvild Selås.Steinar Ryvind steinar.ryvind@austagderblad.no

Artikkeltags