Trehusbyen Risør

To store informasjonstavler om Trehusbyen Risør er denne uken blitt satt opp. En på Torvet og en på Tjenna.

To store informasjonstavler om Trehusbyen Risør er denne uken blitt satt opp. En på Torvet og en på Tjenna.

Artikkelen er over 5 år gammel

Risør kommune har denne uken satt opp to store informasjonstavler om Trehusbyen Risør. Disse skal gi nyttig info til turister og besøkende. Tavlene er utarbeidet i forbindelse med de store severdighetsskiltene om Trehusbyen på E18.

DEL

For å sikre at besøkende til "Trehusbyen" blir ivaretatt på en god måte, krevde Statens vegvesen at det måtte informeres om Trehusbyen på en parkeringsplass og en annen sentral plass i byen. Risør kommune har derfor utarbeidet store skilttavler.

–Det har blitt satt opp en på Tjenna og en på Torvet. Kartet på tavlene er designet med tanke på turister og besøkende til Trehusbyen. Teksten er skrevet på tre språk; norsk, tysk og engelsk, og det er Nina Akersveen har stått for den grafiske utarbeidelsen, sier samfunnsplanlegger Signe Hellerdal Garthe.

Statens vegvesen har samtidig med bestillingen av severdighetsskiltet gjort en fornyelse av en del skilt i Risør sentrum.

– Dette er blitt gjort slik at det er tydeliggjort at Tjenna er hovedparkeringen for sentrum og for severdigheten "Trehusbyen", sier Garthe.

Samfunnsplanleggeren er svært positiv til at Risør kan kalle seg “Trehusbyen”, og som merkevare mener hun det har et stort potensiale.

–“Trehusbyen” er et lettfattelig begrep som representerer historie og kvalitet, og bidrar til å styrke Risør som reisemål. På sikt ønsker Risør kommune å gjennomføre et grundig og helhetlig infoopplegg, men det er et krevende prosjekt som vil ta en del tid.

Artikkeltags