Gå til sidens hovedinnhold

Trekker seg etter påstander om hersketeknikk

Artikkelen er over 12 år gammel

- Etter tirsdagens formannskapsmøte tok jeg beslutningen. Jeg er lei av koalisjonens påstander om hersketeknikk og mindretallstyranni. Jeg har derfor valgt å informere administrasjonen om at jeg ønsker å trekke meg som ordfører. Det sier Norges eneste ordfører fra partiet Rødt, Knut Henning Thygesen. Varaordfører Jan Einar Henriksen sier i en kommentar at han står klar til å ta over ordførerklubba så snart det er praktisk mulig.

Nyheten om at ordfører Thygesen har valgt å trekke seg kom som en bombe i det politiske miljøet i Risør. Thygesen orienterte admninistrasjonen i morgentimene onsdag og kontaktet deretter varaordføreren.

Det er ingen tvil om at ordføreren fra Rødt har møtt store utfortdringer i sitt ordførerverv. Koalisjonen, bestående av Venstre, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Foplkeparti samt Pensjonistpartiet er i flertall i bystyret og dette har ført til mange og lange diskusjoner både i bystyresalen og i formannskapet. Observatører har gang på gang gitt uttrykk for at ordføreren fra Rødt på en beundringsverdig måte har maktet å takle de mange kontroversene. Enkelte har også gitt uttrykk for at de stiller spørsmålstegn ved hvor lenge ordføreren ville makte å takle det store presset.

- Det har vært skremmende å sitte på sidelinjen og se hvordan ordføreren er blitt utsatt for angrepene fra den borgerlige koalisjonen, sier en som ofte er til stede under møtene i bystyret.

Nå slipper vedkommende dette. Ordføreren ønsker å fratre så snart dette formelt kan gjennomføres.Den til vanlige svært så informative ordføreren er for øvrig svært ordknapp i forbindelse med beslutningen om å trekke seg fra ordførervervet.

-Det jeg har sagt så langt får holde i denne omgang. Nå ønsker jeg arbeidsro, sier han.

Varaordføreren, Venstres leder Jan Einar Henriksen er langt mer villig til å kommentere den overraskende beslutningen fra ordføreren.

- Det er selvsagt leit at han trekker seg. Men nå står vi mye friere til å gjennomføre de mange løftene vi vant valget på, sier han og lover at velgerne skal få merke at vedtak klubbes gjennom raskt og effektivt i tiden fremover.