Mandag ble det første folkemøtet under Plansmia gjennomført, og totalt var 60 personer samlet. Her gikk det både på engelsk og norsk, og ikke alle gjersdølingene syntes det var like greit.

Fikk nok

– Jeg forlot møtet før det var ferdig, for når planer som angår oss blir presentert på engelsk, da fikk jeg nok, sier Kjell Bråten. – Det var vel en engelsk sekvens på ti minutter, for vi har flere her som ikke kan norsk. Jeg har ellers fått positive tilbakemeldinger på folkemøtet, sier stedsutvikler Tonje Berger Ausland. Tirsdag var en stor dag for elevene i 5. klasse ved Fiane skole, som presenterte sine idéer via data og storskjerm. De høstet stor applaus og fikk mye ros for sitt arbeid og for sin presentasjon. Det var ekstra hyggelig for de unge å få møte fagfolk etterpå som viste litt hvordan deres idéer kan bli en realitet i et fremtidig Brokelandsheia.

Fornøyd

– Jeg er veldig fornøyd med prosessen så langt, nå gjenstår finalen. Det er en omfattende plan som legges frem på det offentlige møtet torsdag (i kveld), og her vil vi også kåre vinneren som får 10 000 kroner for den beste Brokelandsheia-idéen. Styringsgruppa har mange gode forslag å velge mellom, sier Berger Ausland. Hun håper på stort oppmøte i det siste folkemøtet.