Vil ha flere reiseglade til Risørregionen

Tony Reed og David Arnesen satser på at Risøretableringen av Norway Direct vil føre flere reiseglade til Risørregionen!

Tony Reed og David Arnesen satser på at Risøretableringen av Norway Direct vil føre flere reiseglade til Risørregionen! Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

–Dette er det beste oppdraget jeg har vært på! Uttalelsen kom fra en engelsk journalist, som av alle ting, hadde syklet mellom snøfonner og på is. Det hele iscenesatt av Norway Directs Tony Reed og David Arnesen.

DEL

Norway Direct har vi skrevet om før, så langt tilbake som i 2003. Da etablerte Tony Reed sitt reiseoperatørselskap, blant annet etter å ha jobbet for datidens velkjente Info Sør.

Fra Norge til Risørregionen

I noen år satset han på å bruke hele Norge som lokkemiddel for europeere som ønsket en noe annerledes familieferie. Nå er Tony med kollega David tilbake i Risør og fra 1. mars vil de to være på plass i kontorene trebåtfestivalen tidligere leide i Torvet 1.

Like urokkelig

–Vi gleder oss til å samarbeide med Marita (Thomseth red.anm.) i turistinformasjonen, sier Tony, fortsatt like urokkelig i troen på at Norge og spesielt vår region, har noe ekstra å tilby reiselystne briter og andre nasjonaliteter.

– I fjor hadde våre forbindelser over 10.000 overnattingsdøgn i forskjellige hytter. Mange av dem kommer tilbake år etter år. Dette er en noe annerledes ferie, sier David, fortsatt med engelsk som foretrukket språk, men han lover at han skal forbedre sine norskkunnskaper “in no time”!

Enkelt

Tony er opptatt av hvor enkelt det er å benytte seg av reisetilbudet som finnes i vår region. Ikke minst takket være Ryanair og Torp flyplass.

–Det er kort reisevei og hvorfor reise helt til Nord-Norge dersom du vil oppleve hundekjøring. Det kan vi legge til rette for her også, sier han.

Journalister fra IPC

Å legge til rette er han da også ekspert på. Noe han gjorde da journalister fra IPC, den største magasinutgiveren i Storbritannia, nylig ankom med diverse sykler som bagasje. Målet var å lage en reportasje om noe vi kanskje betrakter som nisjesport, men som er i ferd med å bli svært populært i sykkelkretser i Storbritannia.

Tilbakemeldinger

–Ola Husaas hadde frest opp isen på Skarvann og det ble syklet der og mange andre steder, blant annet på sykkelrute no. 1. Beklageligvis ble det ikke mulighet for en tur med “Øisang”, men det ordner seg sikkert senere, sier Tony og forteller om svært flotte tilbakemeldinger fra de syklende journalistene og fotografene.

Vintersykkelrace

Nå kan det være muligheter for at Risørregionen får omtale som et vintersyklistenes Mekka, kanskje også blir base for et vintersykkelrace som trekker hundrevis av deltakere fra hele verden.

–Vi tror Risør og regionen her har mange muligheter, ikke minst for familier som ønsker å oppleve noe annerledes. Enten det er sommerstid eller på vinteren, sier David som opprinnelig kommer fra Lake District, et naturskjønt, men tett befolket område på vestkysten av England.

Annen frihet

–Det er noe av hemmeligheten med ferier her. De som kommer får oppleve en helt annen frihet enn i England, sier han. Ryvind steinar.ryvind@austagderblad.no

Artikkeltags