Gå til sidens hovedinnhold

Vil lære deg å danse salsa

Artikkelen er over 8 år gammel

Ricke Heiberg ånder og lever for dans. For fem måneder siden fant hun kjærligheten og flyttet til Risør. Med seg i bagasjen har hun et sterkt ønske om å formidle sin store lidenskap i livet, salsa.

- Jeg vil bare danse jeg, sier Ricke Heiberg, mens hun trakterer isbelagte stupbratte bakker med skyhøye heler for å blidgjøre fotografen som mener hun har en god idé.

Dans har vært en stor del av Rickes liv. Hun merket tidlig en sterk dragning mot strutteskjørt og danskesko, men hennes første møte med dans ble ikke så lystbetont som man skulle trodd.

- Min mor var ballettdanser og sendte meg på pollynese og den slags, da ble jeg litt sur, minnes Ricke.

Salsafrelst

Med årene bestemte hun sine egne dansesteg og fant stor glede i å svinge seg på parketten.

- En periode danset jeg linedance og var også så heldig å få konkurrere litt, det var faktisk gjennom linedancen jeg ble kjent med Salsa, forteller Ricke. -En periode danset jeg linedance og var også så heldig å få konkurrere litt. På en snodig måte var det gjennom dette jeg kom i kontakt med de latinske rytmene, og for ca tre år siden fikk jeg mulighet til å undervise mine første latinotrinn.

Og så gikk det som det måtte, Ricke ble salsafrelst og har dansa seg gjennom de siste tre årene til latinamerikanske rytmer.

Tett og intimt

Det finns mange ulike salsatyper. For Ricke er det Bachata som gjelder. Det har blitt utallige kurs og reiser rundt i verden med dansen i sentrum.

- Det er litt farlig å si, men Bachata er kanskje litt enklere enn andre typer salsa fordi den går litt saktere. En annen ting som kjennetegner Bachata er at den er litt tett og intim, sier Ricke.

For tre uker siden var hun med og arrangerte sitt første salsakurs i vårt distrikt for 40 håpefulle og danseklare på Fjelltun på Fiane.

- Det slo godt an og trakk mye flere folk enn det vi hadde trodd, sier Bente Solstad Fianbakken fra Fiane ungdomslag.

- Da jeg flyttet til Risør tok jeg kontakt med sønnen til Bente som jeg har danset sammen med tidligere. Det var sånn dette kurset kom i stand, sier Ricke.

Mer salsa på Fiane

Interessen for det første kurset har allerede resultert i mer salsadans på Fiane. 23. og 24 mars blir det nytt kurs, denne gangen med Rickes dansepartner, Daniel Zarkowski som medinstruktør.

- Daniel er en fantastisk instruktør. Han er utdannet fysioterapeut og osteopat og er utrolig flink til å forklare hvordan man skal bevege seg og bruke kroppen på en riktig måte. Kurset har allerede 20 påmeldte deltakere både fra Gjerstad, Sandefjord, Larvik og Porsgrunn.

Trenger ikke partner

- Folk må ikke være redde for å komme selv om de ikke har danset før, og man trenger ikke ha med seg partner, alle skal uansett danse med alle, sier Ricke som gjerne også sprer danseglede i Risør. - Hvis jeg finner et egnet gulv vil jeg gjerne holde kurs i Risør.