Villvin fikk prestisjepris

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Villvin er blitt tildelt den såkalte ”Ondurdis”-prisen. Nettverket Allgrønn berømmer Villvins betydning for byrommene i Risør sentrum. Leder Erling Okkenhaug sier prisen også er ment som et varsku. –Risør er inne i en miljømessig skjebnetime, sier han til avisen.

DEL

Allgrønn er et frittstående nettverk og forum for stedsutvikling. Ondurdis-prisen deles ut til enkeltpersoner eller organisasjoner som har gjort en innsats for å påvirke til human stedsutvikling. Villvin fikk prisen fordi de med sitt årlige marked sørger for økt oppmerksomhet om de store kvaliteter ved byrommene i Risør. Prins Charles er blant dem som tidligere har mottatt utmerkelsen for sitt engasjement. Ondurdis deles ikke ut årlig, men gis når Allgrønns råd mener det er grunnlag for det, og er kjent for å henge høyt.

Villvin var først

–Moralsk sett er prisen en heder til ildsjelene bak alle tre festivalene i Risør, som bruker byen på en fremragende måte. Siden Villvin likevel var aller først ute med arrangere på denne måten, gir vi prisen til dem, sier Erling Okkenhaug. Han overrakte prisen til styreleder i Villvin, Arnfinn Haugen, under sin åpningstale i går formiddag.

Svært overrasket

Haugen var til stede for å lytte til talen, men visste ingenting om prisen. Han ble selvsagt glad på Villvins vegne.

–Dette kom som en stor og hyggelig overraskelse på meg, og jeg vil bare si tusen takk, lød hans spontane kommentar fra scenen. Kultursjef Jorunn Bøe overvar også utdelingen.

–Dette er både hyggelig og viktig.

I tillegg til å hedre kunsthåndverkmarkedet ønsker Allgrønn gjennom prisen å sette fokus på byutviklingen i Risør.

Ment som et varsku

–Risør er inne i en skjebnetime. Med prosjektene i Flisvika, Buvika og på Holmen er det viktig at befolkningen tenker over hva en vil med byen. Vi oppfordrer Risørfolk til å engasjere seg i å sørge for at disse store utbyggingsprosjektene vil forsterke byens kvaliteter, sier Okkenhaug og understreker at prisen i så måte er ment som et varsku.

–Radikal Okkenhaug

Kultursjef Jorunn Bøe var også tilstede under utdelingen. Hun sier om Okkenhaug:

–Erling er en radikalist, og har beholdt sitt samfunnsengasjement i voksen alder. I motsetning til de fleste er han blitt mer radikal med årene. Det er sunt, og vi trenger innspill som hans for å komme i balanse, sier hun.

Selve prisen består i et bronsjerelieff, laget av billedhuggeren Arne Vinje Gunnerrud.

Artikkeltags