Lørdag 8.juni skrev AAB om Okkenhaug og den premieklare dokumentarfilmen, som i stor grad omhandler Holmenutbyggningen. Det var på det tidspunktet ikke satt opp noen visning i Risør.

– Det har ikke vært noen konkrete ønsker om en mulig visning i Risør, kunne regissør Pål Winsents da fortelle, samtidig som han ga uttrykk for at han håpet filmen kunne bli et utgangspunkt for videre diskusjon rundt byutvikling.

Nå har Risør Filmklubb besluttet å vise den.

– Vi har som mål å vise den i løpet av juli. Hvor det blir er ikke helt bestemt enda, men vi satser på å vise den i Kunstparken. Enten ute i teltet eller inne, sier leder av Risør Filmklubb, Hans Petter Bjerva.

Flere forespørsler

Noe av bakgrunnen for at den nå skal vises i Risør, er at flere kontaktet Bjerva og filmklubben med et ønske om at de satt den opp, så også Risørfolk kunne se resultatet av det fem år lange filmprosjektet.

– Men vi var faktisk inne på tanken om å vise den før folk tok kontakt og. Det jeg har vært litt i tvil om med tanke på om vi skal vise den, er om dokumentaren var filmmessig god nok, sier Bjerva.

Han dro derfor til Grimstad for å få med seg visningen der, og kom hjem med en god opplevelse.

– Det er en veldig grei dokumentar, uavhengig av hva man mener om innholdet.

Litt overrasket

Etter det enorme engasjementet Holmenutbyggingen har skapt, er Bjerva litt overrasket over at ingen tidligere har tatt initiativ til å vise filmen.

– Ja forsåvidt så er jeg det. Jeg snakket med han som har laget filmen (Pål Winsents, journ.anm), som sa han hadde kontaktet flere i Risør med spørsmål om de kunne tenke seg å vise den. Her hadde han derimot ikke kommet noen vei. Han skulle selv prøve å stille på fremvisningen i Risør, og det samme har ordføreren og Okkenhaug gitt uttrykk for, sier Bjerva.