– Som å løpe i et postkort

NY OPPLEVELSE: Å løpe med nordlys på himmelen var en ny opplevelse for Svein Vestøl fra Gjerstad.

NY OPPLEVELSE: Å løpe med nordlys på himmelen var en ny opplevelse for Svein Vestøl fra Gjerstad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Svein Vestøl var nylig i Lofoten. Der tilbakela han seg 160 kilometer i ellevill natur. – En utrolig opplevelse, sier han.

DEL

Neste år arrangeres Lofoten Ultratrail for første gang. Det samme gjør Lofoten Triathlon. Klaffer alt blir det også arrangørt et vinterløp i februar/mars. Med tiden skal disse tre løpene bli Lofoten Arctic Triple.

Og i høst har triathlon- og ultraløpløypa blitt testet av en gjersdøling. I august løp Svein Vestøl triathlon i høststorm med en vindstyrke på 20 meter i sekunder. Nylig kom testet ultraløpets 160 kilometer lange løype. Han ble førstemann til å løpe den.

Tro på arrangøren

– Jeg var veldig heldig som fikk lov til å gjøre det. Det er en av de flotteste naturopplevelsene jeg har hatt. Det var hav og fjell på begge sider, og med svære, hvite sandstrender, sier 41-åringen.

– Ja, det var som å løpe i et postkort, legger han til, og er ikke i tvil om at han kommer til å stille til start i neste års konkurranser.

– Det kommer til å bli veldig flotte løp, og med tiden vil det bli veldig populært hos deltakerne, spår han.

Myte

Mange vil imidlertid huske Svein Vestøl, som bor i Grimstad, fra tiden på venstrebacken til Jerv. Der spilte han hele 13 sesonger. Da han la opp etter 2012-sesongen sto han med et sted mellom 350 og 400 kamper for klubben.

Les også: – Oppturen startet ga jeg ga meg

Etter at fotballskoene ble lagt på hylla, er det løping og triathlon som gjelder.

– Jeg har alltid likt å trene, og det har aldri vært noe problem å trene alene. Det er bare en myte at fotballspillere er late, sier han.

I 2010 løp Vestøl Norseman Extreme Triathlon, som av mange regnes for å være verdens hardeste triathlon. Det imidlertid bare plass til 250 deltakere, og de siste årene har ikke Vestøl fått plass.

Løp dobbel Norseman

I august tok han saken i egne hender og arrangerte løpet for seg selv. Han tok hele distansen fra Eidsfjord til Gaustatoppen, før han snudde og løp tilbake. Totalt brukte over tretti timer på hele turen.

Det var Grimstad Adressetidende som først omtalte saken.

– Hvordan er du til å svømme og sykle?

– Det er vel ingen gjersdølinger som er gode til å svømme, spøker Vestøl.

– Nei da, det kommer seg, men jeg gjør det bare for gøy, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken