Magnus (17) viste seg frem i belgisk klassiker: – Jevnt over var det knallbra

I STØTET: Magnus Sørbø (til høyre) er meget godt fornøyd med sesongåpningen i Belgia. Han var eneste nordmann som fullførte rittet.

I STØTET: Magnus Sørbø (til høyre) er meget godt fornøyd med sesongåpningen i Belgia. Han var eneste nordmann som fullførte rittet. Foto:

Magnus Sørbø (17) var beste nordmann da han startet sesongen i Kuurne-Brussel-Kuurne.

DEL

– Kroppen var bra, så det var moro, sier Magnus Sørbø til Aust-Agder Blad på telefon fra målbyen Kuurne i Flandern.

Gjersdølingen kom i mål til 42.-plass etter 122 kilometeren og over tre timer på sykkelen i juniorutgaven av den belgiske klassikeren Kuurne-Brussel-Kuurne søndag ettermiddag.

– Plasseringen er ikke all verdens, men med tanke på hvordan fjoråret var, er jeg veldig fornøyd med hvordan kroppen svarte, sier Sørbø, som slet med en prolaps i andre halvdel av 2019 etter å ha krasjet i 40 kilometer i timen.

Sørbø kom i mål med i en gruppe tre minutter og 43 sekunder etter vinneren, Cian Uijtdebroeks fra Belgia.

– Det var mange mindre grupper, og jeg satt alene, så jeg måtte bare være kald og vente på de andre. Ting var bra, og jeg gjorde mye riktig i kjøringen, så jevnt over var det knallbra, sier Sørbø.

Sørbø var aktiv og hadde solide forsøk på å komme opp til bruddet.

– Med fem mil igjen til mål kom den siste ordentlige bakken, og der sprengte jeg feltet sammen med europamesteren (Andrii Ponomar fra Ukraina). Vi prøvde å få litt fart på det, men vi brukte mye krefter i tre mil, så det ble vanskelig. Det var ikke mange som kom til mål, så det ble et sliteløp, sier 17-åringen.

Eneste nordmann i mål

Det var 120 ryttere som stilte til start, men bare 54 som kom til mål. Sørbø, som sykler for Ringerike SK, var én av ti norske ryttere fordelt på to lag fra Norge i UCI-rittet, men han var eneste nordmann som fullførte rittet.

– Det var et spesielt løp. Det var litt kaos. Vi mistet litt kontrollen på det andre brosteinspartiet. Det gikk grupper hele tiden, og det ble egentlig kjørt veldig hardt. Hovedfeltet ble skrelt av, sier oppsummerer han.

Sørbø fikk debuten for juniorlandslaget i Paris-Roubaix i fjor, og et stort mål for sesongen er å komme tilbake i de norske fargene i løpet av våren.

– Her må du ha levert en god søknad som eneste nordmann som fullførte?

– Det var viktig å bli beste norske, men det er lenge til og mye kan skje, så jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Men jeg kan ikke ha ødelagt mye for meg selv, sier Sørbø.

Stinn av trening

Sørbø var forrige måned på treningsleir i Alicante i Spania, og han rakk bare å være hjemme i én uke før han dro sammen med laget til Belgia. Nå venter to uker i Norge på eleven ved NTG Bærum.

Så er det tilbake til Belgia for å sykle kermisritt. Han forteller at det også kan bli aktuelt med flere UCI-ritt.

– Jeg er stinn av trening, men kroppen føles bra, så jeg er fornøyd med hvordan den svarer, sier Sørbø.

– Det er bare 1. mars, så det er vanskelig å vite ennå, men det var godt å få denne starten og se at det jeg har drevet med i vinter har vært riktig, sier Sørbø.

Sykkelproffene kom i mål i Kuurne bare en halvtimes tid etter Magnus Sørbø og resten av juniorene. Alexander Kristoff var med i spurten, men det var danske Kasper Aasgreen som tok seieren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken